Snowboarder sobreviu a un allau als alps Suïssos

Més articles

L’Aran Hostel de Salardú tanca amb èxit la seva primera temporada d’hivern

Després de l’èxit de la temporada d’hivern superant les...

Rànquing 10 estacions dels Pirineus, forfets venuts temporada 23/24

Enllestida, per desgràcia, la temporada de neu a les...

Grandvalira Resorts, Balanç temporada de neu 23/24: superen els 2 milions dies esquí

La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra...

Balanç temporada de neu 23/24 a Masella: fregant els 300.000 esquiadors

Ahir diumenge 14 d’abril de 2024, Masella ha finalitzat...

Compartir

Cada hivern es produeixen accidents a la muntanya com a conseqüència de les allaus. A vegades, com es pot veure amb el protagonista del següent vídeo, només queda en un ensurt, però en d’altres les conseqüències poden ser fatals. Per exemple, durant l’hivern del 2016 (des del Gener fins al mes d’Abril) va haver-hi 67 víctimes als Alps com a conseqüència d’aquest fenomen.

Les allaus són els enemics més temuts pels que practiquen l’esquí alpí o l’snowboard fora pista. Disciplines como el freeride o l’esquí de muntanya (també anomenat esquí de travessa o “skimo”) estan a l’alça, i cada cop són més les persones que se senten atretes per la seva pràctica que acostuma a ser en terrenys verges i lluny de les modernes instal·lacions mecàniques de les estacions d’esquí.

Però per practicar aquestes modalitats calen uns coneixements bàsics sobre seguretat en muntanya i l’ús de dispositius com el DVA, pala i sonda, que no tothom utilitza. Al nostre territori tenim la sort de comptar amb diferents especialistes en allaus i seguretat en muntanya, com és el cas de l’ACNA (Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus), que realitzen cursos i xerrades amb l’objectiu de donar a conèixer tot allò que cal per poder-se moure amb seguretat per la muntanya a l’hivern.

Verified by ExactMetrics