La feina que fan els pisters a les estacions d’esquí

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

El divendres dia 10 de febrer, es va celebrar el dia mundial dels pisters, altrament anomenat Ski Patrol Day, aquesta diada és per homenatjar i agrair la feina dels pisters que fan per garantir la seguretat de tots els esquiadors a les pistes.

Els pisters de Soldeu

Al domini andorrà de Grandvalira es va celebrar una jornada on vam conèixer de primera mà quines són les diferents tasques que fan al llarg de les jornades de neu, fan els pisters.

La pister Bibi , the best!

La Bibiana Griera, pister des de fa 11 anys a Grandvalira ha sigut l’encarregada d’explicar-nos la seva feina. Des d’obrir pistes a primera hora del matí, assegurar que tot està en condicions, fins al tancament de les pistes a primera hora de la tarda. La seva principal feina durant la jornada de neu és garantir la seguretat de tots els esquiadors, realitzar atenció als accidentats, vetllar perquè la senyalística a pistes sigui correcta, observar constantment les muntanyes de l’entorn de pistes i si cal fer seguiment i control d’allaus.Bibiana confirma “que la principal tasca de gran part de la jornada es centra majoritàriament en l’atenció a accidentats. Penseu que a Grandvalira, tenim una mitjana de vint-i-cinc accidentats al dia”. Dades que semblen molt elevades, però que guarden una relació directa amb l’alt nombre d’esquiadors que hi ha al llarg del dia en una estació referència com és Grandvalira que pot acollir més de 10.000 esquiadors/dia habitualment.

Així doncs, des de l’inici de la temporada “hi ha hagut vuit-cents accidentats i destaca que una àmplia majoria d’aquests és degut a les col·lisions i caigudes”. Amb relació a aquest aspecte Bibiana ens comenta ” les lesions més freqüents dels accidentats són els genolls i a les espatlles”.

Helly Hansen és la marca oficial que equipa a una part dels pisters a Grandvalira, així com també ho fa a altres estacions top del món, degut a la seva qualitat dels material, durabilitat, sostenibilitat i lleugeresa. A Catalunya l’altra estació equipada per a HH és Boí Taüll. A Europa són 29 resorts, destacant estacions com Chamonix, Verbier, mentre que als USA destaquen Mammoth, Red Louge Mountain i Sun Valley.

Una jornada la que vam viure altament interessant. Gràcies Bibi per la teva simpatia, professionalitat i paciència 😉

La bella i la bèstia (Marsuuuuuu)

 

 

 

Verified by ExactMetrics