Entrevistem a l’Helena Garcia Melero

Més articles

Compartir

Una de les cares més conegudes de TV3. Ha fet ràdio i premsa, malgrat que el mitjà que li ha donat un ressò mediàtic important ha estat la televisió, els seus inicis presentant els Telenotícies l’any 1992, des de fa 3 anys presenta cada dia el magazín matinal de referència a Catalunya: “Els Matins”. La seva simpatia i naturalitat es multipliquen cada matí a TV3 aconseguint molt bones audiències, estem segurs que els seus ulls i el seu somriure hi tenen molt a veure.

Helena Garcia Melero practicant esquí de muntanya
Helena Garcia Melero practicant esquí de muntanya

Twitter: @HelenaGMelero

Esquies o surfeges?
Esquio.

Quan vas començar, quina edat, quina estació?
Vaig començar sobre els 7 anys, anàvem amb els pares no gaire sovint, i ho fèiem a Les Angles, m’encanta esquiar i sobretot baixar les pistes blaves.

Quan esquies sols anar amb amics? Família? Sola?
Normalment vaig amb els amics i en família.

Estació preferida? I la que més visites?
És Masella, és la que conec més, alguna vegada he tingut la sort d’anar als Alps i és una passada, però per proximitat vaig a Masella.

Ets de matinar i plegar aviat o de no matinar i en canvi tancar pistes?
Sóc de llevar-me quan el cos estigui descansat i llavors vaig a pistes, normalment arribo cap a les 12 i aprofito per comprar forfet de migdia.

Pista o forapista?
Pista, sempre pista.

Explica quin dia seria el teu dia “ideal o perfecte”a la neu?
Un dia perfecte seria agafar-me un dia de festa, cosa que no existeix mai, imagina’t que fos un divendres pujar ben aviat a pistes, vaja que a les 7 del matí pogués esquiar a les pistes sense gent, buides. Algun dia potser ho podré fer, però ara per ara és molt difícil, però aquesta seria una esquiada fantàstica.

Fas après-esquí? Quin? Sopar? Sortir de nit?
Les nits que sóc a la neu normalment sopo amb amics o amb família, no vaig de copes ni de festa, sobretot pel fet que jo cada dia em llevo a les 6 del matí des de fa 10 anys i em trobo que el meu rellotge biològic s’hi ha adaptat a aquest horari, de manera que si vaig a dormir tard alguna nit… a les 6 del matí ja estic desperta. Això vol dir que dormiria poc, cansament, etc,

Un record especial o anècdota que t’agrada recordar?
Un record bonic el recordo de fa uns quants anys que estava esquiant als Alps i allà hi havia el costum, que jo desconeixia, que mentre esquiaves, cap al migdia en uns bars tots de fusta al bell mig de la muntanya s’oferia un vinet calent als esquiadors, la gent s’ho prenia tant per agafar forces com per fer front al fred, em va agradar molt.

Helena Garcia Melero,
Helena Garcia Melero: periodista, professora i presentadora de televisió. Imatge: Diari Ara.

Gastronomia, quin és el plat o àpat que et ve de més gust quan ets a la neu?
N’hi han molts, un bon trinxat m’encanta o raclettes o fondues, aquests plats que no menjo mai a casa, però en canvi quan ets a muntanya et ve tant de gust! O baixar al bar i menjar aquells entrepans enormes que semblen fets per a 7 persones i que només de veure no saps com m’ho faré per menjar-me’ls! Aquest tipus de bocates de neu, també m’agraden

Casc si o no?
Casc, pensa una cosa que jo durant 10 anys no vaig esquiar, vaig tenir els nens i anava d’embaràs en embaràs i els nens eren petits i no vaig poder. Llavors vaig dir que quan la meva filla gran fes 10 anys tornaria a esquiar. Ho vaig fer. El que passa que el que era el món del esquí ha canviat molt en deu anys, jo esquiava amb esquís llargs de tota la vida i ara són més curts, son càrving. És més només et dic una cosa, quan vaig tornar a esquiar, un senyor em va parar per les pistes i em van dir que les meves botes havien d’anar a un museu! Malgrat tot les conservo, encara que la moda dicti unes modes, jo les segueixo portant, tot i que també m’han recomanat que és millor unes de noves per qüestions de seguretat. Però de moment… esquí vintage, ha, ha, ha!

Guants o manoples?
Guants.

Ets més telecadira o més de teleesquí?
A mi m’agrada més el telecadira, m’agrada descansar, mirar el mòbil, que si whatsaps, que si trucades…

Quin d’aquests dos moments prefereixes, posar-te o treure’t les botes?
Aquí quedaré fatal però jo sóc de treure’m les botes. Si tu em dius el plaer, el plaer en majúscules és treure’s les botes! Quan vaig a esquiar vaig feliç, molt contenta i amb moltes ganes, però ara el moment de plaer absolut és treure’s les botes.

Entrevista feta per Pep Pont el 19 de desembre de 2014

Verified by ExactMetrics