Per fí, torna l’Olla de Núria 2021

Related

Baqueira prepara un estiu ben atapeït d’activitats

Comença l'època estival, i amb ella les novetats que...

Ordino Arcalís obre l’accés al Mirador Solar de Tristaina aquest dissabte 4 de juny

L'estació d'Ordino Arcalís inaugura la temporada d'estiu aquest dissabte...

Un dia de Setmana Santa a Baqueira

En plena Setmana Santa, aprofito per seguir el meu...

Tavascan fa balanç a una de les millors temporades dels darrers anys

Tavascan fa balanç de la temporada 2021-22. Al llarg...

Compartir

Amb permís del bitxo groc, per fí, torna l’Olla de Núria! Les curses de l’Olla, organitzades per la Unió Excursionista de Vic ( Osona power), se celebraran a Vall de Núria aquest cap de setmana, 12 i 13 de juny, després d’una parada obligada l’any passat a causa de la pandèmia. Les curses donaran el tret de sortida a les Golden Trail World Series, amb la participació de gairebé un centenar d’atletes de renom internacional al món del trail running.

Fotassa amb la penya carenant l’Olla 😉

En aquesta edició, l’Olla Clàssica formarà part del Campionat de Catalunya Individual de Curses per Muntanya i l’Olla Vertical, del Campionat de Catalunya de Curses Verticals, ambdós campionats organitzats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Oberta a tots els públics, l’Olla de Núria permet a les persones participants escollir entre l’Olla Clàssica, l’Olla Vertical, la ReOlla, l’Olla Junior i l’Olleta.

La més emblemàtica de totes, l’Olla Clàssica, arriba a la XIV edició. Amb 21,5 quilòmetres, es caracteritza perquè el 72% del seu recorregut es fa per sobre dels 2.700 metres d’altitud i no es trepitja ni un metre d’asfalt. Enguany, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·laborarà amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per oferir la retransmissió en directe d’aquesta popular cursa a TV3 el diumenge 13 de juny.

Si, és pot patir, però sempre arriba la recompensa. ©Laia Pedrerol

L’Olla Vertical, nascuda l’any 2016, surt des del Santuari de Núria i fa el cim al punt més alt de la vall assegurant fortes emocions amb només 3,78 quilòmetres i gairebé 1.000 metres de desnivell positiu. La ReOlla permet satisfer aquells corredors que busquen un cap de setmana complert, intens i exigent, combinant l’Olla Vertical i l’Olla Clàssica.

Les joves promeses i la canalla també poden participar a l’Olla de Núria, amb curses com l’Olla Junior i l’Olleta. L’Olla Júnior, amb 12,5 quilòmetres, ascendeix el Puigmal i baixa vertiginosament des del Pic del Segre. L’Olleta, adreçada a infants i joves d’11 a 15 anys, ofereix als més petits la possibilitat de córrer la seva pròpia cursa de muntanya adaptada a les seves possibilitats.

Vall de Núria és una destinació òptima per a aquelles famílies que volen combinar l’esport d’alta muntanya i els entrenaments amb el lleure familiar i les vacances. Amb una àmplia oferta d’activitats lúdiques i d’entreteniment per a tota la família, permet als pares i mares entrenar gràcies al privilegiat terreny d’alta muntanya i, alhora, realitzar activitats en família.

Més informació de la cursa clicant aquí .