Iniciació i perfeccionament a l’esquí de muntanya amb Guide Val D’Aran

Iniciació i perfeccionament a l’esquí de muntanya amb Guide Val D’Aran

La pràctica de l’esquí de muntanya s’ha estès al Pirineu de manera important en els darrers anys. Cada vegada és  més habitual veure persones que practiquen aquesta disciplina. Malgrat que hi ha molts esquiadors que fan “skimo” a les estacions d’esquí, no és en aquest entorn on es gaudeix més de les sensacions que ens ofereix l’esquí de travessia. Ara bé, per poder-lo practicar amb seguretat i poder progressar més ràpidament en la tècnica, és recomanable realitzar un curs d’introducció a l’esquí de muntanya o de perfeccionament, si volem anar una mica més enllà.

esquí de muntanya, curs amb Guide Val d'aran
Fotografia: Josep Carrizo rider: Aleix Vilardebó

En aquest sentit, Guide Val d’Aran, una empresa de guies de muntanya amb una llarga experiència en aventures al Pirineu, ha programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de proporcionar els coneixements bàsics per a la progressió amb seguretat i autonomia amb l’esquí de muntanya. En el curs s’expliquen les tècniques bàsiques d’ascens i descens en neus no tractades o a conèixer els factors que influencien en el terreny i que cal tenir en compte a l’hora de planificar una sortida. Com és habitual en aquest tipus de formació, també es fa èmfasi en la seguretat i en les diferents tècniques d’autorescat en cas d’allau: conèixer el material bàsic, saber llegir un BPA, escollir el terreny en funció del grup i la meteorologia, etc.

Fotografia: Josep Carrizo Riders: Aleix Vilardebó i Pep Muntan

Els cursos estan destinats a totes aquelles persones que es vulguin iniciar o que vulguin perfeccionar la tècnica o els coneixements en seguretat amb la companyia d’un guia d’alta muntanya UIAGM (Unió Internacional d’Associacions de Guies de Muntanya).

Les dates són les següents i el lloc es comunicarà als assistents en funció de les característiques de la neu.

Dissabte 21/12/2019
Dissabte 11/1/2019
Dissabte 8/2/2020
Dissabte 29/2/2020

Podreu trobar més info per email o al web.

Swiss Lines amb Adrià Millan i Txema Trull
Previous post
SwissLines: Engelberg & Les Marécottes amb Adrià Millan i Txema Trull
Next post
El Xalet de Les Angles inaugura un nou espai per aquest Nadal2019
Back
SHARE

Iniciació i perfeccionament a l’esquí de muntanya amb Guide Val D’Aran