Quines seran les primeres estacions d’esquí que obriran temporada 2022/23

Més articles

Compartir

Aquesta passada setmana hem gaudit de la baixada notable de temperatures i de les primeres nevades al Pirineu. Veient la reacció del personal, és evident que hi ha moltes ganes de neu.

Les estacions d’esquí comencen a oferir els forfets de temporada i els mortals quadrem finances personals per poder adquirir aquests forfets que ens garanteixen tant de plaer durant la temporada de neu.

Ara bé, com sempre dins els amants de la neu, hi destaquen els malalts, els que portem des de finals de maig pensant dia si dia també en les muntanyes nevades, els que tenim marcat al calendari l’anhelat primer dia d’esquí, la reentrée, la tornada a pistes.

I la pregunta clau, quina estació serà la primera a obrir?

Us donaré les pistes de les estacions més factibles a penjar-se la medalla de ser la primera en obrir la temporada 2022-23. Tot i que òbviament, haurem de mirar al cel o si més no, haurem de encreuar dits per tal que faci fred. Amb temperatures baixes ja sabem que fins i tot no cal que caigui massa neu del cel, gràcies a la neu de cultiu, tenim garantit el mantell blanc a pistes.

Arcalis un 15 de novembre del 2019

La majoria d’estacions ja tenen calendari previst tant d’inici com tancament de temporada, els grans dominis com en el cas de Grandvalira Andorra (2des16abril) o a casa nostra Baqueira Beret (26nov– 10abr) i la resta d’estacions amb dates molt semblants.

Neu a Porté en ple novembre 2021Ara bé, pels malalts de neu, tenim 3 estacions que poden avançar l’inici de temporada sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Estic parlant de MasellaPorté i Arcalís. Totes tres estacions tenen un denominador comú, són relativament petites estacions i la seva infraestructura en ser més reduïda permet una obertura parcial o total sense gaires inconvenients.

Històricament, la millor posicionada és Masella, a més de ser una estació més gran que les altres dues esmentades, la seva orientació i sobretot l’excel·lent cobertura de pistes dels traçats dels seus remuntadors permet que sovint sigui l’estació del Pirineu que més dies d’esquí ofereix. La que primer obre i la darrera en tancar temporada. El seu missatge pretemporada és clar, obrirem el primer dia de novembre que les condicions ho permetin. Cosa que no dubtem pas, ja hem esquiat no fa gaires anys el dia 1 de novembre a Masella.

Porté i Arcalís s’han posicionat darrerament en les alternatives més serioses en fer la “competència” al domini aclaparador dels ceretans.

Porté ja ho va petar l’any passat en ser la primera a obrir, si ja sé que van obrir amb poques pistes obertes, però va marcar un punt d’inflexió en la ment dels malalts de neu. A més cal recordar que com avançàvem a laneu.cat al mes d’abril d’enguany, Porté disposarà de la gran novetat de la temporada, el nou telecadira a la zona més alta del Pic de la Mina, una cadira de 6 places, que gràcies a que l’arribada del giny està a uns 200 metres més amunt de l’actual remuntador, permetrà la creació d’unes 6 pistes més, en un sector on habitualment tenen molta neu.

Arcalís, d’ençà de la seva incorporació al conglomerat empresarial de Grandvalira, potencia una de les seves millors avantatges, la seva situació, el seu particular clima i una neu brutal. Gràcies a la seva mida reduïda, i la seva “independència” del gegant Grandvalira, però alhora aprofitant les sinergies del potent grup andorrà, Arcalís també és una de les candidates a obrir temporada aquest novembre.

Zona alta de Masella

Ara, doncs, només falta que baixin les temperatures i es refredi el sòl, pas imprescindible perquè quan caigui la neu (natural o de cultiu) tingui una bona base per a tota la temporada. Les nevades d’aquest final de setembre ens han donat il·lusió, però som conscients que l’octubre no és un mes massa fred… Haurem d’esperar, això no vol dir que tal com està la méteo ens trobem altre cop, el dia 1 de novembre a pistes, per ganes no serà. Vinga que això ja ho tenim! som-hi!

 

 

Verified by ExactMetrics