La potent aposta per l’E-Bike de Grandvalira

Més articles

L’Aran Hostel de Salardú tanca amb èxit la seva primera temporada d’hivern

Després de l’èxit de la temporada d’hivern superant les...

Rànquing 10 estacions dels Pirineus, forfets venuts temporada 23/24

Enllestida, per desgràcia, la temporada de neu a les...

Grandvalira Resorts, Balanç temporada de neu 23/24: superen els 2 milions dies esquí

La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra...

Balanç temporada de neu 23/24 a Masella: fregant els 300.000 esquiadors

Ahir diumenge 14 d’abril de 2024, Masella ha finalitzat...

Compartir

Aquest estiu la gran novetat al domini andorrà és el projecte Grandvalira E-Bike. L’objectiu és prou potent com per fer cinc cèntims des de LaNeu.cat.

Mirador i banc enmig del circuit

Estem parlant d’un total de 94 quilòmetres de rutes senyalitzades per a bicicletes elèctriques, marcades segons el nivell tècnic i el desnivell (verd, blau, vermell i negre) a través dels sectors de Soldeu, El Tarter, Canillo, Encamp, Pas de la Casa i Grau Roig. Tots ells estan senyalitzats, fàcilment entenedors, ja que com la senyalística d’hivern, els noms dels recorreguts són en els colors de dificultat (ver, blau, vermell o negre). Molt recomanable analitzar els dotze circuits que disposen, podeu trobar la info aquí i també en el plànol que podeu trobar a les guixetes dels remuntadors. Tal com veiem el circuit verd consta de 40km, el blau 30km i els de descens: vermell 10km i negre 14km.

Senders ben senyalitzats

Segons ens comenta el responsable de Grandvalira E-Bike, Xavier Bellsola, la filosofia del projecte és extrapolar a l’estiu, l’experiències que gaudim a l’hivern a la muntanya. D’aquí la idèntica senyalització de les rutes igual com fem a l’hivern. És a dir, les pistes verdes són les més fàcils i poden fer-les qualsevol persona. Les blaves ja requereixen una mínima forma física i en aquest cas que ens ocupa, les vermelles i negres només són de descens.

Xavier ens apunta cap on va aquest ambiciós projecte, que va adreçat a “un públic més general, que no l’entusiasmen els Bike Parks i que vol gaudir de l’alta muntanya, recordeu que estem a més de 2.000 m d’altura, sense anar pendent de les baixades radicals i els frens, sinó gaudint dels camins balcó amb grans vistes de les muntanyes de l’entorn.”

Grandvalira E-Bike, inicia el projecte sense una excessiva inversió, Bellsola apunta “que els remuntadors ja els teníem i són bàsics per poder guanyar més desnivell sense esforç i de passada estalviar bateria”. D’altra banda, la majoria dels traçats aprofiten les pistes o senders existents “tot i que hem adequat alguns trams que a l’hivern ja utilitzàvem per a les rutes amb raquetes i ara hem ampliat una mica l’amplada de tal manera que ara podrem fer el que més interès tenim, uns senders Fun Cross. Tingueu present que a l’hivern aquesta millora, facilitarà que en aquests trams, quan es practiquin les raquetes, poden anar dues persones de costat i no com fins ara que anaven una darrera l’altre, això serà una gran millora per l’usuari”.

Senders direcció Espiolets i Canillo

Els circuits tenen 3 punts d’accés, des dels remuntadors que hi ha: el Funicamp a Encamp i els de Soldeu i Canillo. Dins els circuits disposen de punts per carregar bateries i punts de neteja equipats amb aigua a pressió, per netejar les bicicletes. Per pujar amb bici al circuits és necessari el forfet Bike Pass, amb un cost de 21.50 € per adults i gratis per nens de 0-5 anys. Permet 3 pujades en telecabina. Cal recordar que les persones que hagin adquirit l’Andorra Pass, el Nord Pass i el Mountain Pass durant la temporada d’hivern 2022-2023 poden gaudir de l’accés a tots els remuntadors durant la temporada d’estiu, inclòs el Bike Park de Pal Arinsal. El dia 24 setembre serà el darrer dia que podrem gaudir del Grandvalira E-Bike.

Els pepinos Santa Cruz by Pic Negre a les 9 en punt per l’aventura 😉

La cadena andorrana de botigues d’esport Pic Negre, ens ho posa molt fàcil, ja que disposa d’un punt de lloguer de bicis tocant l’antic Canaro ara l’espectacular Hotel Serras, a Soldeu, allà mateix podeu llogar el model més adequat per cadascú. A més a més, assessorar en qualsevol dubte que tinguem i ofereixen servei d’excursions a moltes zones d’Andorra guiades per experts. Un cop sortim ben equipats de PicNegre, ens adreçarem en 3 min al remuntador de Soldeu i que comenci l’espectacle.

Què són les E-Bikes

Per què aquí anem parlant i potser no ho tenim del tot clar. Les E-Bikes és una bici amb assistència al pedaleig, això fa molt més fàcil superar qualsevol distància. Compte! Que pedalar es pedala, sofreixes el que vulguis sofrir, tot depèn de les ganes que tinguis aquest dia d’exigir-te a tu mateix.

Les bicis que vàrem provar, de la marca Santa Fe, eren de carboni, per tant, prou lleugeres, disposen de 3 tipus d’assistència, l’ECO que com el seu nom indica és el més auster en prestacions però suficient per a les zones planes. El seguent mode és PISTA, perquè com l’hivern…pista pistaa. El top és el BOST és a dir a tot drap. Vindria a equivaldre que per cada pedalada que fem nosaltres, la E-Bike en fa 3!

Els canvis funcionen igual que en una bici no elèctrica, però és fonamental la cadència. Recomanem per pujar pendents posar a mig pinyó i per les baixades desactivar l’assistència o posar el model ECO.

Mare de deu sinyor, quin arròs de muntanya al Refugi de Pessons!

L’oferta gastronòmica d’estiu a Grandvalira

Un dels atractius és gaudir dels tres punts de restauració que tenen obert durant l’estiu, El refugi de Pessons a Grau Roig, Solanelles a Cubil i Wine&Meat Jean Leon a Soldeu. Tots tres són llocs ideals per recuperar les forces. Nosaltres vam escollir el magnífic entorn del llac de Pessons, on vam poder recuperar les forces, i de quina manera!

Verified by ExactMetrics