Rafa Zafra protagonista del 5è aniversari Snow Club Gourmet Grandvalira

Més articles

L’Aran Hostel de Salardú tanca amb èxit la seva primera temporada d’hivern

Després de l’èxit de la temporada d’hivern superant les...

Rànquing 10 estacions dels Pirineus, forfets venuts temporada 23/24

Enllestida, per desgràcia, la temporada de neu a les...

Grandvalira Resorts, Balanç temporada de neu 23/24: superen els 2 milions dies esquí

La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra...

Balanç temporada de neu 23/24 a Masella: fregant els 300.000 esquiadors

Ahir diumenge 14 d’abril de 2024, Masella ha finalitzat...

Compartir

L’ Snow Club Gourmet, el projecte més gastronòmic de Grandvalira ha celebrat el seu 5è aniversari amb una jornada en la qual el reconegut xef ‘bullinià’, Rafa Zafra ha transportat els sabors del millor del mar a l’alta muntanya. Ho ha fet en un escenari nou, i amb un dinar al restaurant L’Abarset d’El Tarter amb una proposta compliment als tresors del mar a partir d’una matèria primera excel·lent.

El xef made in Bulli, Rafa Zafra

L’emprenedor xef sevillà, ha explicat el repte que ha suposat treure els productes del seu lloc per fer un homenatge al mar, a gairebé 2.000 m d’altitud. “Ho hem aconseguit portant els millors aliments i preparant-los amb sensibilitat i estima, per al gaudi dels comensals. He cuinat com mai, i estic molt feliç d’haver-ho fet a L’Abarset, un dels espais més bonics i màgics on he tingut la sort de treballar. Ha estat una sorpresa trobar-me clients del meu restaurant Estimar”, establiment que dirigeix, tant a Barcelona com a Madrid.

l’Snow Club Gourmet ja és un clàssic de l’alta gastronomia

Sobre el menú, ha remarcat que ha triat productes característics de la costa mediterrània amb convidats gallecs: l’angula del Miño i la garota amb suquet, per exemple. A la cita s’hi han sumat la gilda d’Estimar, els escamarlans, les gambes vermelles de Roses, les ostres, les cloïsses xxl, la seva versió del bikini de salmó i caviar o la ratjada confitada, entre d’altres. Un recorregut per tota la costa que al final, segons Zafra “és com un mapa del tresor, buscant el millor producte i traient-ne el màxim de profit”. A aquests productes cal destacar l’amaniment i tractament amb olis Bargalló.


Per al xef, cuinar en una estació d’esquí, a peu de pistes, envoltat d’una arquitectura exultant, ha estat “molt enriquidor, perquè està clar que els restaurants necessiten compartir experiències, i per mi aquest és un espai perfecte per fer-ho”. Una equació que només pot tenir un resultat: l’excel·lència.

ra
El director d’Hospitality & Corporate Business de Grandvalira Ensisa i artífex del projecte Snow Club Gourmet, Àlex Orúe, ha explicat que ha rebut la visita amb molta il·lusió. “Que Rafa Zafra passés pels fogons de les nostres instal·lacions es tractava d’una ambició que perseguíem feia molts anys”, ha reconegut. A més, ha coincidit amb el xef perquè “haver-ho pogut fer a L’Abarset ha sigut màgic, ja que ha acabat d’arrodonir una jornada d’esquí amb l’après-ski”.
Orúe ha tingut paraules d’agraïment més enllà del treball a la cuina: “un xef de referència com ell ens deixa un llegat, un aprenentatge i una il·lusió entre els clients. Això ens serveix per continuar marcant el camí. Es tracta de tota una declaració d’intencions de l’estació, perquè aquesta aposta per la qualitat ja denota cap on van les nostres ambicions per a
futures edicions” ha sentenciat.

Les famoses Gildes de l’Estimar 😉 nyam-nyam

Sobre Rafa Zafra
Rafa Zafra és un dels xefs més reconeguts en l’escena gastronòmica espanyola. Ex d’elBulli amb experiència prèvia a les cuines de grans xefs com Tristán a Mallorca o Arzak a San Sebastián, amb només 26 anys va ser guardonat amb dues estrelles Michelin i dos sols Repsol (2008 .a 2011). Va col·laborar amb Albert Adrià en el llançament del restaurant Tickets de Barcelona i altres projectes lligats als germans Adrià. Actualment, és xef executiu a Heart Ibiza i dirigeix els restaurants Estimar Barcelona i Estimar Madrid. També a Casa Jondal (Eivissa), Hotel Palace (Barcelona) i Mareantes (Sevilla). Cuina d’autor amb tocs creatius basada en peix i marisc.

Verified by ExactMetrics