Pas de la Casa-Grau Roig destapa el cava submergit durant un any al fons dels Pessons

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

200 ampolles de cava han fet la criança a l’interior del Llac de Pessons del sector Grau Roig de Grandvalira, en el marc d’un experiment gastronòmic dirigit per les caves Rimarts .

Les ampolles de cava Rimarts de Sant Sadurní d’Anoia han passat un any, des d’octubre 2017 fins a la data, sota les gèlides aigües del llac de Pessons de Grau Roig amb la intenció d’aprofitar-ne l’alçada, les baixes temperatures i el moviment del llac per afavorir-ne l’envelliment i aconseguir un cava de categoria superior.

La gàbia, que contenia les ampolles de diferents varietats i anyades, va ser rescatada el passat dijous per l’equip de restauració de l’estació així com pels cavistes experts. Un primer tast ja ha permès concloure amb resultats positius. El propietari de les caves, Ricard Martínez, assegura que han aconseguit extreure un cava més fi i elegant amb“nous matisos de reducció en nas que aporten intensitat i un carbònic més integrat.” 

Habitualment la criança d’aquest producte es fa en una cava, a una temperatura d’uns 14 o 15 graus. En aquestes condicions però, el fred (durant l’hivern el llac es manté entre els 2 i els 4 graus), sumat a la pressió de l’altitud (2.307 m.) i al lleuger moviment al qual estan sotmeses les ampolles per l’efecte de l’aigua, han fet retardar l’evolució del cava. Per dur a terme l’experiment, l’estació ha tingut en compte les mesures mediambientals necessàries a fi de protegir l’ecosistema de l’estany.

La prova pilot conclou amb un producte diferenciador que es podrà tastar als restaurants de servei a la carta de Pas de la Casa-Grau Roig com el Refugi del Llac de Pessons i El Racó de Solanelles. Les ampolles de cava Rimarts extretes del fons de llac també es posaran a la venda a la  a la Gourmeterie Marquet d’Andorra.

Verified by ExactMetrics