Els circuits d’orientació a Vallter2000

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Una de les novetats més originals i interessants d’aquest estiu a l’estació de Vallter2000 són els circuits d’orientació. Aquest diumenge passat, coincidint amb l’estrena de la temporada d’estiu 2023, vàrem apropar-nos a la petita gran estació del Ripollès.

Una de les fites del circuit Bastiments

Per iniciar aquesta activitat, cal adreçar-se al punt d’informació de l’estació on podem triar els tres circuits que han creat, amb diferents nivells de dificultat. La idea es interpretar el mapa i trobar les fites que estan disposades en cada circuit. Un cop feta la tria, ens lliuren el mapa corresponent al circuit triat, amb un nombre determinat de fites (de 10 a 15) o punts que hem de trobar. A cada fita que trobem, senyalitzada amb una placa i un codi, que hem d’emplenar a la part posterior del plànol. Un cop emplenats tots els codis, podem anar al punt d’informació i rebrem un diploma personalitzat amb el nostre nom.

Ja posats, i per posar-nos en forma, vam fer el Bastiments (aquí contemplant el Gra de Fajol en primer terme a l’esquerra, quin pandent!

CIRCUIT MORENS: VERD
Recorregut molt fàcil, amb poc desnivell per la zona de Morens. Ideal per començar a interpretar un mapa i aprendre orientació amb els més petits. (8 fites)

CIRCUIT MARMOTES: BLAU
El Circuit ideal per famílies. El Circuit comença des de la cota 2.500 m al Mirador de la Costa Brava fins a la base de l’estació, passant pel naixement del riu Ter i les runes de l’antic refugi d’Ulldeter. El nivell perfecte per evolucionar després del circuit verd. (10 fites)

CIRCUIT BASTIMENTS: VERMELL
Pensat per a orientadors més experimentats. Desnivell i distància exigent. Et reptem a interpretar bé un mapa, a pensar i tenir la condició física necessària per gaudir d’una orientació més esportiva. (12 fites)

És doncs, una activitat molt recomanable per aprendre, relacionar-te amb el medi, la cultura i el patrimoni de la vall, fent una activitat física saludable. Una activitat adreçada a tothom: famílies, esportistes, orientadors, senderistes…

Una de les fites del circuit blau, el Naixement del Ter
Verified by ExactMetrics