Els circuits d’orientació a Vallter2000

Més articles

Compartir

Una de les novetats més originals i interessants d’aquest estiu a l’estació de Vallter2000 són els circuits d’orientació. Aquest diumenge passat, coincidint amb l’estrena de la temporada d’estiu 2023, vàrem apropar-nos a la petita gran estació del Ripollès.

Una de les fites del circuit Bastiments

Per iniciar aquesta activitat, cal adreçar-se al punt d’informació de l’estació on podem triar els tres circuits que han creat, amb diferents nivells de dificultat. La idea es interpretar el mapa i trobar les fites que estan disposades en cada circuit. Un cop feta la tria, ens lliuren el mapa corresponent al circuit triat, amb un nombre determinat de fites (de 10 a 15) o punts que hem de trobar. A cada fita que trobem, senyalitzada amb una placa i un codi, que hem d’emplenar a la part posterior del plànol. Un cop emplenats tots els codis, podem anar al punt d’informació i rebrem un diploma personalitzat amb el nostre nom.

Ja posats, i per posar-nos en forma, vam fer el Bastiments (aquí contemplant el Gra de Fajol en primer terme a l’esquerra, quin pandent!

CIRCUIT MORENS: VERD
Recorregut molt fàcil, amb poc desnivell per la zona de Morens. Ideal per començar a interpretar un mapa i aprendre orientació amb els més petits. (8 fites)

CIRCUIT MARMOTES: BLAU
El Circuit ideal per famílies. El Circuit comença des de la cota 2.500 m al Mirador de la Costa Brava fins a la base de l’estació, passant pel naixement del riu Ter i les runes de l’antic refugi d’Ulldeter. El nivell perfecte per evolucionar després del circuit verd. (10 fites)

CIRCUIT BASTIMENTS: VERMELL
Pensat per a orientadors més experimentats. Desnivell i distància exigent. Et reptem a interpretar bé un mapa, a pensar i tenir la condició física necessària per gaudir d’una orientació més esportiva. (12 fites)

És doncs, una activitat molt recomanable per aprendre, relacionar-te amb el medi, la cultura i el patrimoni de la vall, fent una activitat física saludable. Una activitat adreçada a tothom: famílies, esportistes, orientadors, senderistes…

Una de les fites del circuit blau, el Naixement del Ter
Verified by ExactMetrics