Cauterets arrenca la seva 60 temporada, amb el 80% del domini esquiable obert

Més articles

Compartir

Amb motiu del 60 aniversari de Cauterets, la mítica estació d’esquí del Pirineu francès ofereix un ampli programa d’activitats per a aquest Nadal. Ho fa amb el 80% del domini esquiable obert, que espera superi el 90% del seu rendiment aquestes festes, tenint en compte la situació i l’orografia privilegiada (entre 1.450 i 2.450 m d’altitud) de l’estació d’Alts Pirineus. Aquest cap de setmana està prevista l’obertura de la zona nòrdica de Pont d’Espagne.

Aquest cap de setmana està prevista l’obertura de la zona nòrdica de Pont d’Espagne.

L’àrea del Cirque du Lys, una de les zones millor nevades de França i amb unes condicions de neu excepcionals gràcies a la seva situació ideal, roman oberta tots els dies de la setmana des del passat 8 de desembre i es preveu que l’àrea esquiable oberta en l’estació de Cauterets superi el 90% aquest Nadal. Així mateix, aquest cap de setmana obrirà Pont d’Espagne, amb més del 80% de la superfície oberta. En aquesta part del domini està prevista la inauguració del telefèric de Puntes durant les vacances escolars franceses que ampliarà les possibilitats als amants de les raquetes de neu, i als trineus en Le Clot.

Cauterets celebra el seu 60 aniversari aquest Nadal

Amb motiu del 60 aniversari de l’estació, Cauterets oferirà una àmplia programació d’activitats aquest Nadal als visitants; que arrencarà el matí del 24 de desembre amb la visita de Papà Noel a l’estació. Durant el matí, els més petits podran saludar-li en el front de neu del Cirque du Lys; i, a la tarda, a les 17.30 h, desfilarà en la seva carrossa i en companyia dels follets del Cirk’en Valet, en una desfilada nadalenca que recorrerà els carrers del poble de Cauterets.

El dijous, 28 de desembre serà el moment del “Bal donis Pitchouns”, a la terrassa del Ieti Croq, al peu de la pista de trineu del Cirque du Lys. Entre les 13.00 i les 15.00 h del divendres, 29 de desembre, el pianista Chloé oferirà un idíl·lic concert a la terrassa del Cafè Lys, enfront de les muntanyes.

El diumenge 31 de desembre tindrà lloc la festa de Nit de cap d’any que se celebrarà de les 22.00 a les 2.00 de la matinada a l’esplanada del Casino. Es tracta de vetllada molt especial que comptarà amb la música del DJ David i que reunirà unes 8000 persones entre visitants i habitants de Cauterets

El dijous 4 de gener se celebrarà una nova edició del “Bal donis Pitchouns” a la terrassa del Ieti Croq, al peu de la pista de trineu del Cirque du Lys. El divendres, 5 de gener, entre les 13.00 i les 15.00 hi haurà una nova actuació del pianista *Chloé a la terrassa del Cafè Lys.

Imatge espectacular d’una de les pistes de Cauterets

Inspiració i creativitat el dia de Reis

El dia de Reis, el dissabte 6 de gener, també serà una jornada molt especial en Cauterets, ja que l’estació d’esquí d’Alts Pirineus acollirà el “BE MAAD, dispara”. Es tracta d’una jornada de formació en vídeo supervisada per professionals de MAAD Films que s’impartirà en el Cirque du Lys. Aquest taller, de caràcter gratuït, prèvia inscripció i obert a la participació de 20 persones, està destinat als entusiastes de la imatge que desitgin desenvolupar les seves habilitats en gravació i edició de vídeo en un telèfon o càmera integrada. Al final de la jornada s’oferirà un aperitiu i es projectaran el conjunt de muntatges realitzats durant la jornada, per a inspirar al jurat que serà l’encarregat de premiar els tres vídeos més reeixits. L’activitat és gratuïta, el forfet i el pícnic seran a càrrec del participant. Inscripcions disponibles en www.cauterets.com.

La Trail Blanc torna el 13 de gener als peus del Vignemale

El pròxim 13 de gener se celebrarà l’esperada Trail Blanc du Pont d’Espagne, en la qual està previst que uns 300 dorsals recorrin les neus de l’idíl·lic Vignemale. Compta amb dos traçats de 10 i 20 km, que discorren entre més de 250 i 500 metres de desnivell positiu de la zona nòrdica de Cauterets-Pont d’Espagne, en el cor del Parc Nacional dels Pirineus.

Situat a 7 km de la població de Cauterets, Cauterets-Pont d’Espagne compta amb 36,5 km de pistes d’esquí de fons en 5 circuits entre bosc i altiplà, i 5 km de senderes senyalitzades i condicionades i pistes per a raquetes de neu; 4 pistes d’esquí alpí comunicades per un telecadira i 2 telesquís. Aquesta temporada s’ha instal·lat el Pumptrack Nordic, un nou circuit nòrdic situat en el Plateau du Clot.

Cauterets, la capital pirinenca

A les portes del Parc Nacional dels Pirineus es troba aquest enclavament únic, una petita ciutat de muntanya i un poble amb aire urbà elegant i refinat. Les seves fonts termals la van convertir en la capital pirinenca de l’alta societat durant els bojos anys vint, i després, en els seixanta, en la indústria de l’or blanc.

En l’actualitat, compta amb el centre termal Els Bains du Rocher. És el lloc ideal on relaxar-se i deixar-se portar amb els seus nombrosos tractaments, entre els quals destaquen els californians, energètics, aiurvèdics, en solitari o a duo; a més de banys en aigües termals a 33 °C, llits de bombolles, colls de cigne, piscines interior i exterior, hammam o sauna, sala de relaxació amb pedres de sal.

Verified by ExactMetrics