Arcalís Natural Park: diversió en estat pur per a tots els públics

Related

Compartir

L’Arcalís Natural Park fusiona el freeride i el freestyle en un entorn on sempre s’utilitza els recursos naturals que ofereix la muntanya. Vallnord segueix apostant pel freeride.

L’estació Andorrana d’Ordino-Arcalís ja fa uns anys que s’ha posicionat com un dels destins preferits pels amants del freeride o l’esquí fora pista als Pirineus. A més, aquest any ha donat la casualitat que l’estació ha acollit dues proves del circuit internacional del Swatch Freeride World Tour, després que la prova inaugural de Chamonix hagués de ser suspesa com a conseqüència de les condicions meteorològiques.

I sembla que podrem gaudir d’aquesta competició uns quants anys més, ja que Vallnord va renovar la col·laboració recentment amb el Freeride World Tour per acollir aquesta prova tant espectacular durant 3 anys més, fins l’any 2020 com a mínim. Recordem que Ordino-Arcalís és l’única estació que acull una prova d’aquestes característiques als Pirineus, per la qual cosa se sitúa com la meca del freeride al Sud d’Europa, en part gràcies a les seves condicions excepcionals de neu i del terreny.

A més de les 21 zones de freeride amb més de 140 itineraris, s’han instal·lat portes per senyalitzar els accessos a aquests punts, fent així més fàcil la identificació per part dels esquiadors o snowboarders.

Però la principal novetat d’aquest any a Vallnord és l’Arcalís Natural Park, un nou concepte de snowpark que uneix el freeride i el freestyle, dues de les disciplines que estan guanyant més adeptes en els darrers anys.

Joel Albaladejo a Arcalís Natural Park

El projecte ha estat creat i dissenyat pel rider català Leo Tarrat, sota la firma de Mountain Anarchist Workers, i es composa de dos escenaris diferents, sempre utilitzant elements naturals.

El primer d’ells és el Backcountry Park, dissenyat per aprofitar les condicions del terreny com arbres i pedres per construir-hi salts, pasarel·les, step ups… vaja, per fer un autèntic snowpark però sempre amb elements que ens ofereix la muntanya.

El segon dels escenaris és el Fun Track o “pista divertida”, quelcom semblant a un boardercross, amb la construcció d’un pump track, que és un petit circuit amb salts i peraltes on posar a prova les habilitats del rider amb més velocitat.

arcali-natural-park-backcountry-leo-tarrat-arbres arcali-natural-park-backcountry-leo-tarrat arcali-natural-park-backcountry

Hi ha 3 nivells de dificultat perquè tothom pugui experimentar les sensacions del Natural Park: XS o nivell mitjà, XL o nivell alt i Insane, reservat pels més experts.

Actualment el trobarem a la zona de l’Abarsetar d’Arcalís i de ben segur que us ho passareu d’allò més bé posant a prova les vostres habilitats com a freerider.

Riders: Joel Albaladejo i Leo Tarrat.