La renovada proposta gastronòmica de Trio a Formigueres

Més articles

Compartir

No és cap secret que els darrers anys les estacions de la Catalunya Nord, totes representades sota la “marca” de les Neus Catalanes, estan oferint unes propostes gastronòmiques de molt nivell. De fet, s’han adonat que la presència de catalans a les seves estacions cada cop és mes elevada i una de les seves “peticions” és de poder gaudir del bon menjar.

Les primeres estacions a oferir gastronomia de nivell foren Les Angles (amb el Xalet de Jean Parent sempre referent) i Font-Romeu (amb l’equip de La Gallina al capdavant). Per sort, aquesta tendència continua augmentant.

L’estació ha rebut aquest Nadal un bon paquet de neu

Parlem de Formigueres, on ha aterrat un vell conegut de nosaltres, el jove Galdric Bes. S’ha de dir que precisament en Galdric ja havia estat membre dels dos restaurants abans esmentats, El Xalet de Les Angles i La Gallina a Font-Romeu.

Aposta decidida del nou director de Trio Pyrennees per la gastronomia de qualitat a pistes

Des d’aquesta temporada és el nou responsable de la restauració a les estacions que conformen Trio Pyrenees . Formigueres, Porté i Cambre d’Ase. Galdric té mil idees per materialitzar, tot i el poc temps que porta gestionant la restauració de Trio, ja que va començar aquesta tardor passada.

El Xalet de Calmaizelle a peu de pistes de Formigueres és l’exemple més evident, cal dir, que de fet és el més gran, ja que disposa de capacitat per a quasi 1.000 comensals, repartits en diferents arees. El self service, diferents sales i una terrassa amb molt d’ambient. El self-service com és habitual a la Catalunya Nord, sempre ofereixen el “plat del dia” una bona manera de gaudir del bon tiberi a preus més que acceptables.

Terrasa al solet = a petar de gent 😉

Per fer-nos a la idea del que representa la nova proposta, cal dir que el Xalet compta amb la presència cada setmana del reputat xef Julien Blaya, membre de l’associació Les Toques Blanques. Ell s’encarrega de triar els plats que ofereix el Xalet. Disposen d’una àmplia selecció de vins i xampanys amb uns preus molt ajustats, seguint la filosofia de Bes, que recalca en fer arribar la bona cuina de qualitat a tothom a preus ajustats.

Aquestes festes de Nadal vàrem tenir la sort de descobrir la seva proposta, en concret vàrem tastar un dels plats més demanats, el formatge Mont D’Or, fet al forn, amb un subtil aroma d’all i cuinat amb vi blanc. Això acompanyat d’una generosa ració de patates de km.0, com quasi la majoria dels productes que ofereix el Xalet.

Per arrodonir l’àpat, un entrecot de bou de proximitat amb un gust i cocció exacta. Si afegim el vi de La Rectoria de Cotlliure ja ho tindríem tot, un dinar TOP per rematar una jornada d’esquí genial.

Com dèiem a l’inici, la proposta gastro de Trio acaba de començar, amb l’empenta i el gust delicat d’en Galdric promet agradables sorpreses. De fet aquesta iniciativa és possible gràcies al nou director de Trio, Alexis Righetti, que confia en aquesta aposta gastronòmica sigui un dels pilars de la renovació i de més potencial de creixement  a Trio Pyrenees . Ben aviat visitarem Cambre d’Ase i Porté on projectes no en falten.

S’agraeix moltíssim aquesta tendència que han seguit les estacions de la Catalunya Nord de proposar alternatives culinaries a pistes. Han de ser-hi presents totes les opcions, sovint, les més populars tipus entrepans són majoria, però cada és més evident que existeix un client que demana una cuina més cuidada i delicada. Sembla que ara Trio també s’afegeix a les estacions que s’han adonat d’aquesta demanda. Benvinguda sigui aquesta iniciativa.

 

 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de laneucat (@laneucat)

Verified by ExactMetrics