Sopar a 2.108 metres d’altura en un xalet de fusta, amb productes premium i de proximitat és possible a l’estació del Capcir, els Angles. El lloc és el Xalet de Les Angles, sota la direcció d’en Jean Parent i Helène, d’aquest establiment amb encant.
Si de dia, el Xalet, rep molts esquiadors i ofereix diverses opcions gastronòmiques, des d’entrepans, una potentíssima oferta de self service on destaquen els plats de pasta fets al moment i la seva carta de carns a la brasa, però a les nits tot pren una altra dimensió.
Un concepte clar: Joie de vivre
Tal com ens comenta un dels responsables del Xalet, Jean Parent, les nits al Xalet són diferents “es tracta fer feliç a la gent que vingui, les nits són festa, el sopar és una festa. És com si veniu a casa meva. Els vins són bons, són els que m’agraden, i les carns són de proximitat km0, de fet els xuletons són de Puyvalador i d’alta qualitat”.
Vaja, Joie de vivre, celebrem la vida!
Funcionament de l’activitat
Tot comença a la part baixa de l’estació d’esquí, és el punt de sortida de la ratrac o màquina trepijaneus (més avall teniu el mapa amb les indicacions per trobar el lloc). L’hora de sortida són dos quarts de vuit del vespre. Pugem a la ratrac que disposa d’una cistella amb capacitat per a trenta persones i enfilem per les pistes en un trajecte de dos quilòmetres on podem gaudir de la imatge del poble des de quasi 2.000 d’alçada.
Un cop arribem al Xalet, pugem a la primera planta superior, on serem rebuts per en Jean mateix o algú del seu equip i ens oferiran un còctel de benvinguda.
A partir d’aquí, anirem tastant diversos petits fours delicatessen, solen ser uns vuit aperitius, que poden acompanyar amb qualsevol refresc, aigua o una selecció de vins (normalment trien dos tipus de blancs i dos de negres) que ens podem servir nosaltres mateixos. Aquest temps, la gent sol estar dreta, tot i que disposem de tamborets i sofàs per seure, però l’encant del sopar és poder moure’s dins la sala i poder conversar amb diversos grups de gent, poder tastar els diversos vins, mentre els cambrers van oferint els tastets premium i sempre acompanyats d’una mica de música molt ben triada per l’ocasió.
Un cop enllestits els entrants, arriba l’hora del producte estrella de la nit, el Xuletó! Ara si que cal prendre seient i menjar a taula. Tal com ens comentava en Jean, el Xuletó de bou és de Puigbalador a només 10 km d’on sopem.
Després del plat principal, podem tornar a la sala gran a peu dret o bé seguir a la taula, per gaudir de les postres i dels licors i destilats, que ens servim al nostre gust, nosaltres mateixos. Es el moment en que la música puja una mica de volum i es permet celebrar la vida ballant.
Dels entrants, destacaria la cua de gamba arrebossada amb salsa picant, el salmó i el foie, ah! i la fondue de formatge. Com us podeu imaginar
El preu d’aquesta activitat nocturna que inclou el trajecte, anada i tornada en ratrac, el sopar (8 petits fours+xuletó+begudes) és de 85€. Es poden fer reserves trucant al telèfon +33 0670566871 o al seu web. Cal ser 20 persones com a mínim per poder fer l’activitat. Consulteu les dates que ofereixen aquesta espectacular activitat.
Si mai heu gaudit d’anar sobre una ratrac, tingueu present que la cistella on anem no està coberta, raó per la qual cal anar ben abrigat durant el trajecte, dins el Xalet ens sobrarà roba, però a la ratrac gorro pel cap, quasi obligatori 😉