Situat al Pla d’Espiolets a 2.250 metres, enmig del domini esquiable de Grandvalira, concretament al sector de Soldeu, ens trobem l’espai gastronòmic Wine & Meat Bar by Jean Leon. Obert tant a l’estiu coincidint amb la posada en marxa del Golf de Soldeu, com a l’hivern en temporada de neu.
El restaurant disposa d’unes àmplies terrasses exteriors amb vista al camp de golf a l’estiu o a les pistes d’esquí a l’hivern. Complementa l’espai, un acollidor i funcional menjador amb dos protagonistes, un ampli espai refrigerat amb els vins que ens ofereixen, òbviament amb predomini de la marca de la casa Jean Leon, tot i que podem trobar altres referències d’altres denominacions d’origen. I, per altra banda, la zona de la cuina més destacable, l’espai de les brases, la Josper area, on podem veure com gestionen les coccions de les carns i les verdures. Al tanto també disposen d’un petit menjador privat, però que cal fer reserva amb antelació.
Els dies assolellats, sigui estiu sigui hivern podem gaudir del vermutillo amb productes enllaunats de la casa Espinaler. És una bona opció d’aperitiu abans de dinar.
Durant la temporada d’hivern, hi ha l’opció de reservar sopars d’altura, on podrem gaudir d’un menú a preu tancat. Per accedir al restaurant ho farem mitjançant una retrac.
A taula
Per començar, podem triar diversos plats, us recomanem el tàrtar de salmó amb ou ferrat i quètxup negre o sashimi de tonyina Balfegó. De l’hort podem triar les Edamame a la brasa espectaculars, mireu la foto!, o l’albergínia al carbó amb crema d’all i magrana. També podem demanar els seus ous ecològics acompanyats de xistorra o bé calamarsons.
Un cop ja anem a totes, el plat principal hi ha a la carta un predomini de les carns d’alta qualitat, l’anomenen selecció de talls: amb denominació com Txogitxu o Cal Tomàs. T-Bone de sidreria espectacular, llom baix Black Angus Nebraska o el secret ibèric de Joselito per llepar-se els dits. Però també hi ha l’opció del peix, sigui pop sigui o el que estigui disponible a la secció llotja.
Per acabar de rematar la feina, postres més que correctes on destaquem el Lemon Pie molt cítric, però ideal per fer baixar o bé unes tries de formatges; brie trufat, comté (18 mesos) o morbier fos.
També disposen de menú infantil on no falten uns saborosos macarrons!
Apunteu doncs a la vostra agenda d’estiu o d’hivern aquest espai que farà les delícies de qualsevol. Una opció espaterrant en un domini gegant. I tema no menys important, tracte exquisit per part de tot l’equip (a l’estiu dirigit per Rutxi) amb la super Mima sempre amatent a tota la sala. Bon profit!
El Jean Leon a Grandvalira