L’Snow Club Gourmet, el projecte més gastronòmic de Grandvalira ha estrenat aquest cap de setmana la seva sisena temporada. Per les cuines dels restaurants emblema de Soldeu El Tarter ja han passat en els últims anys una bona representació dels xefs referència que actualment son imprescindibles en la gastronomia espanyola. L’edició d’enguany però, ha començat amb accent italià, i ho ha fet amb la visita de Tartuflangue i el seu producte insignia, la tòfona blanca.
Amb un dia assoleiat incomparable, la terrassa de l’Arrosseria d’El Tarter s’ha omplert d’esquiadors gurmet que han pogut tastar exquisideses amb la tòfona com a reclam amb tastets com els xips d’arròs amb mousse d’anguila fumada i caviar de tòfona negra; briox amb tàrtar de tonyina i tòfona negra; formatge tomme piamontese amb mel de tòfona blanca; tàrtar de vedella Fassona amb avellana i tòfona blanca; dátil amb caviar, llard i tòfona blanca, i espuma de rovelló amb ravioli del plin de fonduta i tòfona negra. Tot maridat amb Veuve Clicquot Yellow Label i Spritz.
Al capdavant de la desfilada de sabors a més de 2.000 metres d’altitud, Paolo Montanaro (propietari de Tartuflangue) i Gabriele Milani, cap de cuina de l’Hotel Monument 5GL (Barcelona), únic hotel d’Espanya que acull 4 estrelles Michelin i que compta amb la supervisió gastronòmica de Martin Berasategui, el prestigiós xef que compta amb 12 estrelles Michelin. La cuina de Milani, que també és copropietari de restaurants i locals de moda a la ciutat comtal com Algrano Bistro i Galileo Bar, és reconeguda a tot Itàlia. El xef, que ha valorat la jornada com a “espectacular” ha destacat que afortunadament s’ha pogut gaudir de la tòfona blanca i negra, i que aquest fet només es produeix en un període molt limitat de temps, ja que la primera acaba sobre aquesta època i la negra just comença la seva temporada.
De la terrassa a taula, el comensals ja a l’interior del restaurant l’Arrosseria, han degustat els següents plats: Estofat de patata i bacallà amb rovell d’ou de coral, fajol sarraí fregit, pols de remolatxa i tòfona blanca; Risotto cremós amb topinambur, pèsols de llàgrima, formatge Castelmagno i tòfona blanca; Pasta Mezze maniche a la carbonara amb guanciale cruixent, formatge pecorino i tòfona blanca; Pannacota de tòfona blanca, esmicolat d’avellana, gelatina de pera i tòfona blanca, i bombons trifulot del Piemonte. Tots els
plats maridats amb vins de les bodegues d’Alba (Itàlia). La jornada s’ha completat amb un après-ski a L’Abarset i amb el tast d’un gintònic especial amb tocs de tòfona.
L’agenda del Snow Club Gourmet
La pròxima experiència gastronòmica de l’Snow Club Gourmet tindrà lloc a Soldeu el 24 de febrer amb la visita de D’Berto de O’grove (Galícia), temple gastronòmic popularment nomenat com a una de les millors marisqueries d’Espanya, que portarà una selecció de productes del mar XXL en la seva màxima expressió. L’Snow Club Gourmet farà el tomb de Galícia a Astúries fins arribar als fogons de Grandvalira el 9 de març. El xef Marcos Moran
de Casa Gerardo (1* Michelin) traslladarà a Andorra propostes d’alta cuina basades amb la que descriuen com a la millor recepta de fabada, entre altres plats que fusionaran tradició i vanguardia. L’última jornada del club gurmet de la campanya de neu se celebrarà el 23 de març i l’organització es reserva l’efecte sorpresa per celebrar el tancament de temporada.