Així serà el nou Abarset, l’après-esquí top d’Europa

Més articles

Compartir

Ahir 29 de setembre del 2021 hem tingut l’oportunitat de presenciar a peu d’obra, l’estat de les obres de construcció de l’emblemàtic local d’après-esquí a Grandvalira. Si ja era tot un referent, prepareu-vos perquè el nou Abarset ressorgeix amb l’objectiu de convertir-se en el millor après-ski d’Europa.

Fa uns dies ja avançàvem la nostra visió de com aniria la temporada de neu 2021-22 on fèiem esment de les expectatives del nou Abarset, un cop vist el projecte dirigit per Àlex Orúe (director d’Hospitality i Negoci Corporatiu de Grandvalira – Ensisa) no tenim cap dubte que la proposta Abarset serà un encert total.

Render de com quedarà el restaurant de l’Abarset
la pista amb la que s’accedirà directament ©laneucat
A la imatge Àlex Orúe i Gonzalo Dávila ©laneucat

El renovat projecte manté l’essència i l’esperit de l’antic local, però a la vegada es potencia amb un nou concepte en el qual s’unirà oci, música i gastronomia en una experiència única, que anirà més enllà de la temporada d’esquí i dels caps de setmana. De fet una de les novetats és desestacionalitzar el local, ara l’Abarset estarà funcionant tot l’any. Així, es podrà gaudir de música en directe, DJ, o sopars temàtics a l’aire lliure durant l’estiu.

Tot plegat en un nou marc arquitectònic que sorprèn per la seva elegància, bellesa i integració amb l’entorn. Les obres ja estan molt avançades, i segons l’arquitecte cap d’obra Gonzalo Dávila compliran el termini previst, és a dir, com que la temporada a Grandvalira comença oficialment el dia 3 de desembre, ja podem estar tranquils perquè l’Abarset estarà en funcionament.

“Estem segurs que serà un èxit des del primer moment”, ha destacat Orúe, que ha posat en relleu que “dins dels objectius que tenim hi ha la desestacionalització i ara, amb un producte d’aquesta qualitat i pensant en la diversificació d’oci i oferta alimentària, creiem que podem apostar per un projecte que sigui per tot l’any”.

Orúe també ha destacat que “l’actiu més important que ha tingut L’Abarset és l’equip”, i per això en el nou L’Abarset hi haurà el mateix equip que hi havia a l’antic local”, fet que ens alegra, l’equipàs de l’Abarset sota la direcció del crac Roger Cardona. Estem parlant d’un equip “base” de 40 persones, però que en moments i dies concrets d’alta activitat pot arribar a les 70 persones.

La visió del dj mentre posi música a l’aprèsski

El nou Abarset compta amb més de 2.000 metres quadrats de superfície, amb dues plantes i una terrassa de 700 m2 d’espai eclèctic, que s’adapta a les necessitats del públic i l’entorn. És un restaurant Bistronòmic i espai festiu, amb una oferta de qualitat, en un ambient respectuós que afavoreix la socialització i la diversió. L’horari fins ara establert com a punt de reunió de l’après-ski, és de 16 h a 21 h, el qual tindrà una nova zona VIP. Ara la gran opció és que un cop “acabem la festa a les 9”, ja que l’activitat festiva i de ball s’atura, ara tenim l’opció de quedar-nos a sopar al restaurant i arrodonir una jornada d’esquí genial 😉

Per accedir hi haurà dos accessos, el més fàcil pels esquiadors és la pista blava Esquirol que arriba a la base del telecabina, que ens porta directament i l’altre accés és de vianants, accedint des de l’aparcament el Tarter, on trobaran unes escales o uns ascensors, per accedir a l’espai principal de l’Abarset.

Vista panòramica de la situació de la telecabina i l’Abarset ©laneucat
Les obres avancen a molt bon ritme ©laneucat

La transformació de l’espai, amb el disseny de David Alayeto, de l’estudi Dream Up Design, incorpora la bellesa de lamuntanya en tots els detalls: l’equilibri perfecte entre el dia i la nit, en un oasi d’entreteniment amb vistes privilegiades al’exterior. La muntanya es fa present a la sala gràcies als materials naturals, que, barrejats amb altres de nobles, aporten un toc de sofisticació eclèctica que genera un entorn càlid, elegant i modern. “El repte per a la realització d’aquest edifici es va traduir en jugar amb la complexitat de diversos punts, com la importància de la integració de l’edifici al seuentorn natural”, ha comentat Dávila amb relació a les particularitats del projecte.

Imatge principal del nou abarset

El disseny d’il·luminació és un altre element clau per dibuixar l’atmosfera acollidora que ofereix L’Abarset: llum ambiental de sostres i parets, accentuada per xemeneies que simulen fogueres i que creen inigualables espais d’intimitat i calidesa per relaxar-se i gaudir de les jornades a la muntanya.

Segons ens confirmen fonts de Grandvalira, un projecte com aquest, feia anys que no és veia a Europa i destaquen que amb aquest esperat retorn d’un local mític, sense cap mena de dubte L’Abarset estarà al nivell dels millors après-esquí europeu, si no el millor.

Verified by ExactMetrics