Gaudir de l’esquí de primavera

Més articles

Com serà el juny 2023, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

El Pirineu de Lleida acull 8 festivals de senderisme

Els itineraris de natura, que tindran lloc entre els...

Ordino Arcalís inicia l’estiu 2023, obrint el Mirador Solar de Tristaina

Ordino Arcalís enceta la temporada d’estiu aquest dissabte...

Rànquing forfets venuts als Pirineus 2022-2023

Encara que ja fa dies que la temporada 2022-23...

Les 5 claus per a treure el màxim profit a la teva bicicleta aquest estiu

Després del parèntesi de l'hivern són moltes les persones...

Compartir

La primavera és sinònim que la temporada de neu als nostres Pirineus està a punt d’acabar. Esquiar a la primavera és un luxe que cada cop més gent descobreix, normalment fa molt bon temps, la neu aguanta prou bé i hi ha menys esquiadors a pistes.

Les temperatures més agrables s’agraeixen sobretot pels més fredolics, no és el mateix posar-se les botes amb temperatures sota zero i amb vent, que amb caloreta. Tot i que cal tenir present que a la primavera sobretot al Pirineu Oriental és tradicional tenir episodis de nevades moderades.

Primera hora, al fons la Cerdanya amb poca neu

Fem repàs als inputs que millor ens poden anar si volem xalar de valent esquiant per primavera.
A primeres hores del matí, i a causa de la calor que transforma la neu del dia anterior, la neu que ens trobem sol ser dura. Per tant, el millor consell és cercar les pistes on toca el sol de bon matí, ja que en poca estona la duresa de la neu desapareix. Solen ser les pistes més solanes o cara sud de les estacions.

A mesura que passa el dia, tenim un període de temps, al lloro que és el millor moment del dia, a tocar del migdia, que podem gaudir d’una neu espectacular, ja que encara no s’ha transformat en neu pastetes. Cal estar atents en detectar aquesta finestra de neu per tal de gaudir de les millors baixades del dia d’esquí. Es tracta d’una estona d’una hora, com a molt de dues hores de neu fantàstica.

Un cop arribats al migdia, la neu a cotes baixes ja és transformada, tot i que a les zones altes podrem gaudir de neu en molt bones condicions, fet que haurem d’aprofitar. Ara és el moment de visitar les pistes que a primera hora del matí no hi esquiàvem, solen ser les més altes de l’estació i les més obagues o cara nord, allí encara tenim molt bona neu.

Un entrepà + birra per celebrar l’skispring

És recomanable un cop passat el migdia, no abusar de baixar fins a la part baixa de l’estació, és a dir, només baixarem la darrera baixada del dia i amb molta atenció, ja que la neu allí sí que ha transformat i pateix molt per la cota baixa.

Cal esquiar de manera suau, sense fer gaires girs tancats, cal que siguin més fluids, notareu la feina que fan els esquís càrving, fins al punt de gaudir molt més del que us penseu. Tingueu present que si podeu llogar esquis amb cotes més amples millor, ja que tenen molta més flotabilitat amb neu tova. Ja no us dic si aneu amb planxes de snow, una passada la conducció! Important recordar que la neu primavera és molt més agressiva amb les soles, atençao doncs, per lliscar millor, és vital encerar els esquís o taula, cada jornada que anem a la neu.

La primavera també proporciona nevades moderades, aqui Masella 27 abril 2019 😉

L’hora de plegar no s’allarga tant com a l’hivern, poden ser les dues o les tres, depèn les condicions de neu del dia triat, però penseu que tenim a tocar l’estiu, és a dir s’apropa la llarga travessa del desert pels malalts de neu, per tant, siguem conscients que cal aprofitar al màxim els darrers dies de la temporada i gaudir del nostre valuós tresor: la neu!