Presentada la XII edició de la Altitoy Ternua

Presentada la XII edició de la Altitoy Ternua

Arriba la 12ª edició d’una de les curses d’esquí de muntanya més esperades al Pirineu francès

Els pròxims dies 7 i 8 de març tindrà lloc la dotzena edició de la Altitoy Ternua, la prova per excel·lència d’esquí de muntanya del Pirineu francès. Enguany la carrera serà puntuable per a la Gran Course, per tant, l’elit del skimo es donarà cita en aquesta competició.

Així ho comunicava ahir en roda de premsa Ander Sistiaga, director de la carrera: “Ja ha confirmat participació el vigent campió Jakob Hermann, que enguany no farà parella amb Kilian Jornet, tal com va fer en 2018, sinó amb William Boffelli.”

El director de cursa també ha destacat que “enguany hi haurà dos equips italians. Un d’ells format per Robert Antonioli i Davide Magnini, que tenen probabilitats per a aconseguir la victòria. També estaran presents els mítics Oriol Cardona o Marc Pinsach, que competiran en el recorregut A, el més difícil.

En el segment femení, hi ha un equip que ve de Rússia i un equip molt fort format per Marta García i Elena Nicolini. La basca Nahia Quincoces competirà al costat de la madrilenya Ana Alonso, que tenen moltes possibilitats de guanyar en dones. I en el que a esportistes bascos es refereix, prendran part Aitor Otxoa, Fermin Ilarregi o Mikel Navarro. I crida l’atenció la participació dels germans Zubeldia, Aimar i Joseba. Per part seva, Iñigo Martinez de Barnús està buscant parella perquè la seva s’ha lesionat. Uxue Frare correrà amb Arkaitz Irureta”.

Tots aquests noms correran en el recorregut A, categoria on hi ha inscrites un total de 150 parelles. Com sempre, en el recorregut B, els corredors populars tindran el seu lloc. Enguany hi ha apuntades en aquesta categoria unes 125 parelles. I a aquests se sumen 8 parelles de joves. Tot això fa un total de 570 corredors en aquesta dotzena edició.

S’espera que nevi però les previsions són molt canviants. Si no neva, caldrà portejar a l’inici

Un altre punt que ha destacat Ander Sistiaga ha estat la meteorologia: “Tenim intenció de traçar els recorreguts al voltant del Pic du Midi i de Ardiden però hem d’esperar perquè avui dia les prediccions del temps són inestables. Veurem si és aigua o neu. I si és neu, a veure si podem començar des de baix, des de les estacions. Si no, caldrà portejar al principi”.

En la roda de premsa també ha pres part Mikel Yerobi, responsable d’esdeveniments de Ternua. Ha mostrat la il·lusió de la marca per formar part d’aquesta carrera, per la mena de competició que és però, sobretot, pel caràcter popular de la prova, l’ambient que es crea al voltant d’aquesta competició o per la important labor que fan els voluntaris en l’organització (200 voluntaris) i desenvolupament d’aquesta prova.

altitoy ternua

Enguany, a més, la marca ha dissenyat per a la carrera una motxilla per a la pràctica de l’esquí de muntanya. L’objectiu és que els participants testin la motxilla i enviïn a la marca propostes de millora per a incloure al producte final en la pròxima col·lecció tardor-hivern 2021/2021, tal com ja van fer anys enrere amb la jaqueta Altitoy, per exemple. La motxilla que testaran els esportistes de la Altitoy és molt tècnica i, a més, està elaborada a base de teixits reciclats, seguint la filosofia de la marca en post de la sostenibilitat.

Finalment, en la roda de premsa, el president del Club Basc de Càmping, Rafa Elorza, ha declarat: “Amb aquesta edició comença una nova etapa en la Altitoy. És la primera edició en la qual la carrera és bianual, hi ha un nou equip organitzatiu i, per primera vegada, hem formalitzat un acord per escrit entre el Club Altitoy i el Club Basc de Càmping. De manera que consolida el compromís de tots dos clubs i la seva aposta per aquesta carrera.”

 

Ordino Arcalís acull la tercera prova del Freeride World Tour
Previous post
Ordino Arcalís acull la tercera prova del Freeride World Tour
Núria Castán
Next post
Núria Castán, podi històric en el Freeride World Tour d'Ordino-Arcalís
Back
SHARE

Presentada la XII edició de la Altitoy Ternua