Vallnord, capital mundial de l’esquí de muntanya

Vallnord, capital mundial de l’esquí de muntanya

Vallnord acull aquest cap de setmana la Font Blanca, la prova que marca l’inici del calendari de la Copa del Món ISMF d’esquí de muntanya. Pionera en l’esquí de muntanya, una modalitat cada vegada més popular ja que a nivell esportiu és molt completa, Vallnord compta amb 9 circuits per a tots els nivells.

El programa de competició de la Font Blanca arrencarà el dissabte amb la Individual Race que tindrà lloc a Vallnord – Ordino Arcalís. L’escenari per a la prova individual és la Coma d’Arcalís, amb un recorregut variat i tècnic, amb trams plans, canals i arestes, característic de les muntanyes de zona. La Vertical Race es disputarà diumenge en un traçat de pista d’esquí situat al cor d’Arinsal, per permetre als esportistes que donin el cent per cent sense que es generi cap interferència durant la progressió.

Vallnord, pionera de l’esquí de muntanya 

L’esquí de muntanya, també conegut de forma popular com SkiMo, s’ha convertit en una de les modalitats que més nombre d’adeptes guanya cada temporada. El Comitè Olímpic Internacional ha reconegut aquest any el SkiMo al programa olímpic, una excel•lent notícia per a un esport que a Vallnord es viu amb molta intensitat tant a nivell de competició amb la celebració de Font Blanca, com amb l’oferta disponible pels aficionats. Vallnord disposa de rutes per a experts i debutants, que es poden iniciar de la mà de professors experts de les escoles d’esquí.

FB_VR_Kilian
La màquina Kilian Jornet en acció! Bufaaaa

Pal Arinsal disposa de sis circuits d’SkiMo gratuïts

L’estació de Pal Arinsal disposa d’un total de sis circuits marcats d’SkiMo per a tots els nivells als que es pot accedir gratuïtament. Els esportistes que decideixin conèixer els circuits de nivell mitjà-alt podran recórrer alguns dels racons més bonics de l’estació mentre s’endinsen en els espectaculars boscos de la Massana. També existeix un circuit per a debutants i un altre de nivell mitjà. Així, al sector de Pal trobarem la Ruta 1 ‘Verdet’ (verda) d’1,1 km de distància i 120 m de desnivell; Ruta 2 ‘Beç’ (blava) de 600 m i 120 m de desnivell; Ruta 3 ‘Pla de la Cot’ (blava) d’1,2 km i 300 m de desnivell, Ruta 4 ‘La Serra’ (blava) de 3,4 km de distància i 458 m de desnivell; la Ruta 5 ‘Setúria’ (vermella) de 2,6 km i 458 m de desnivell i, per últim, a Arinsal, la Ruta 6 ‘Port Negre’ (vermella), amb 5 km de distància i 950 m de desnivell, que és el circuit de Copa del Món de crono individual.

Ordino Arcalís

Quatre són els itineraris habilitats a Vallnord – Ordino Arcalís com el Pic de la Coma’ (verda) de 3 km de recorregut i 260 m de desnivell; ‘Les Portelles’ (blau) de 5 km i 250 m; ‘Pic de Pereguils’ (vermell) de 5 km i 700m i ‘l’Hortell (blava) de 2,1 km i 370 m.

Ja sigui com a espectador veient als millors del món en acció o com a practicant, Vallnord serà aquest cap de setmana el millor destí per a tots els incondicionals de l’esquí de muntanya. 

Previous post
GUILS FONTANERA OBRIRÀ 15KM DE PISTES AQUEST DISSABTE
Next post
Inaugurat l’Snow Club Gourmet a Grandvalira amb duel gastronòmic, cuina Flexiteriana o Tradicional?
Back
SHARE

Vallnord, capital mundial de l’esquí de muntanya