Quines estacions obriran el proper cap de setmana 27-28NOV

Quines estacions obriran el proper cap de setmana 27-28NOV

Ja la tenim aquí! La temporada 2021-22 a les estacions del Pirineu ja està a punt de començar. Si la primera estació fou Porté, que va obrir el dissabte 20 de novembre la pista Baby, després de la llevantada d’aquesta setmana, comença la festa!

Bufa com està Masella!

Masella ja ha confirmat que obren aquest divendres 26 de novembre, en principi és podrà esquiar tot el seu desnivell de 935 metres, es a dir, des de la Tosa fins el pla de Masella. El sector de la Pia de moment no estarà operatiu, tot i que des de Masella ja ens han confirmat que coincidint amb la baixada prevista de temperatures fins dimarts vinent, aprofitaran per fer neu de cultiu a sac. Fet que probablement comporti l’obertura d’aquest sector en els propers dies.

Sector de Beret nyam nyam!

Baqueira l’estació de la Vall d’Aran i Valls d’Àneu inaugurarà la temporada en la data prevista d’obertura dissabte obrint parcialment les zones de Baqueira, Beret i Bonaigua. Gràcies a les nevades d’aquests últims dies, que han acumulat fins a 40 cm de neu, es posarà en marxa l’àrea de Baqueira amb 20 pistes i 7 remuntadors oberts, Beret amb 12 pistes i 5 remuntadors i la zona de Bonaigua amb 3. Un total de 15 remuntadors i 34 pistes que sumen 54 km esquiables entre les tres zones de l’Estació.

A partir del proper dissabte els clients de Baqueira Beret podran estrenar els nous remuntadors TSD Clòt der Os i del TQ Pla de Beret per a gaudir al màxim de Beret. El TSD Clòt der Os és un desembragable de sis places que arriba per a redibuixar la zona de debutants i millorar la connexió amb el telecadira de Dossau. En xifres, el nou telecadira té una capacitat de 2.400 esquiadors per hora amb una cota de sortida situada en 1.850, al costat del Nucli Audeth a Beret i la d’arribada en 2.207 m. cobrint un desnivell de 357m i amb una longitud de 1.992m. En la reordenació de la zona de Beret, el telecadira del Pla de Beret ha estat substituït per un telesquí i la zona de debutants ha estat delimitada com en la zona de Baqueira. El nou telesquí té una capacitat de 650 esquiadors/hora amb una cota de sortida en 1.838 metres i d’arribada a 1.881 cobrint un desnivell de 43 metres amb una longitud de 337 metres superant un pendent mitjà del 12,8%.

Impressionant aspecte que ofereix Portainé

Port Ainé serà el primer equipament turístic d’FGC Turisme que iniciarà la temporada. Gràcies a la nevada registrada dimecres i a la neu ja produïda durant les darreres setmanes, l’estació del Pallars obrirà aquest divendres dia 26 les zones de Debutants, 5 pistes de domini esquiable i un 70% dels remuntadors. Port Ainé obrirà amb una jornada de portes obertes per donar la benvinguda a la temporada d’hivern, i per tant permetrà gaudir de l’estació a les persones visitants de manera gratuïta des de la zona de l’snowpark fins a l’hotel. Amb tot, les persones visitants podran beneficiar-se dels serveis de restauració i lloguer de material.

Paquet de neu a Vallter2000

Vallter serà l’equipament amb més bones previsions, de fins a 60 cm de gruixos de neu a les cotes més altes. Gràcies a les darreres nevades i a l’acumulació de la neu, és l’equipament més afavorit per començar temporada d’hivern 2021 – 2022 aquest dissabte dia 26. Per això es posarà en marxa amb gairebé totes les instal·lacions obertes; amb més del 70% de les pistes i remuntadors operatius i els serveis de restauració, lloguer de material i Parc Lúdic actius. Amb motiu de la posada en marxa d’un nou sistema de gestió de l’aforament dels accessos i zones d’aparcament a Vallter, es recomana a les persones visitants comprar prèviament el forfet al web de l’estació per assegurar-se disposar de placa d’estacionament.

Vallter obrirà dissabte 26 amb fins a 60 cm de gruixos de neu a les cotes més altes.

Boí Taüll, l’estació amb les cotes esquiables més altes del Pirineu, ho té tot a punt per començar una nova temporada d’hivern aquest dissabte 27 de novembre. Ho farà amb 30 cm de gruix de neu, prop d’una desena de quilòmetres esquiables i amb un 30% dels remuntadors operatius.  En consonància amb l’estat d’obertura d’instal·lacions i serveis, aplicarà una tarifa reduïda en el preu dels forfets. Està previst que l’equipament de l’Alta Ribagorça posi en marxa els serveis de restauració, de lloguer de material i les escoles d’esquí.

Vall de Núria té previst obrir el seu domini esquiable el pròxim 4 de desembre. Fins llavors, el Tren Cremallera seguirà en funcionament també aquest darrer cap de setmana de novembre. Aprofitant la nevada d’aquests dies, l’estació convida a tothom a veure la neu de Vall de Núria, gaudir del paisatge hivernal, trepitjar la neu i viure tota una experiència d’alta muntanya a les portes del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser.

Obertura progressiva dels dominis i a l’aguait de noves nevades

Totes les estacions de muntanya d’FGC Turisme treballen de cara a oferir el màxim d’instal·lacions i serveis operatius de cara al Pont de la Puríssima. En línia amb això, l’estació pallaresa d’Espot, menys afavorida fins ara per les nevades, té previst donar el tret de sortida a la temporada d’hivern de cara al primer cap de setmana de desembre, amb la mirada posada en les nevades abundants previstes pel proper cap de setmana al vessant pirinenc nord occidental, i la previsió de baixada de temperatures que permetrà reactivar el sistema de producció de neu.

 

 

Previous post
Porté-Puymorens inaugura la temporada de neu 2021-22
Next post
Les estacions del Pirineu francès es bolquen en la preservació de la muntanya
Back
SHARE

Quines estacions obriran el proper cap de setmana 27-28NOV