Presentat l’equip skimo andorrà 2016-17

Presentat l’equip skimo andorrà 2016-17

Ahir dilluns 28 de novembre, es va fer la presentació de l’equip nacional d’esquí de muntanya a la sala d’actes de MoraBanc.

L’equip nacional comptarà amb un equip sènior, un sènior-spoir, un júnior i un únic femení. L’única representant nacional femenina serà Maria Fargues.

L’equip sènior, està format per Xavi Areny, Jordi Solé i els germans David i Joan Albós. El sènior-spoir, el formaran els joves Ewan Prieto i Marc Font.
L’entrenador nacional a càrrec és el Ferran Vila.

El júnior, íntegrat únicament per nois, el formen David Pérez, Sergi Casabella, Martí Torregrosa, Arnau Soldevila, Diego Cancelos, sota la direcció de Xavi Comas.

El seleccionador nacional, Marc Pimienta, ha posat com a objectius esportius estar entre els 25 primers del món en masculí i entre les 10 millors en femení.

Per aconseguir aquestes fites, la FAM compta amb equip mèdic, format per especialistes en psicologia, medicina esportiva i una nutricionista.

Jaume Esteve, president de la FAM, ha destacat que la finalitat del projecte és formar persones i esportistes capaços de competir en l’elit mundial.

L’olimpisme aconseguit fa pocs mesos per l’esquí de muntanya apunta a què la disciplina farà un creixement en els propers anys tant en recursos invertits com en nous països participants, la qual cosa implicarà un major esforç per totes les parts: esportistes, federacions, governs.

Jaume Esteve ha agraït la confiança del Govern d’Andorra en el projecte presentat i s’ha mostrat confiat en què davant dels nous reptes que suposa ser esport olímpic, l’esquí de muntanya rebrà segur el suport necessari.

equip-esqui-muntanya-andorra-2016-2017
Imatge de la presentació skimo team andorrà

Calendari internacional: ISMF World Cup i Campionats del Món

El calendari internacional començarà a casa, amb la 1a prova de ISMF World Cup, la Font Blanca, el 21 i 22 de gener (individual i vertical)
La vertical podria comptar amb la presència d’una segona esportista femenina, Sophie Dusatoir.

Seguirà el 28 de gener a Cambre d’Aze, França (individual i sprint), 11 de febrer a Turquia (individual i vertical).

El 24 de febrer, començaran els Campionats del Món a Transcavallo (ITA)

El calendari de competicions internacionals continuarà a Mondolé, Itàlia (individual, sprint i vertical) el 24 de març i finalitzarà el 7 d’abril a Val d’Aran (individual i sprint)

Per equips, el conjunts nacionals competiran a la Pierramenta (del 8 a l’11 de març) i a la Mezzalama (22 d’abril, data provisional)

Previous post
5.500 persones ja han esquiat a Masella des del 24 novembre
Next post
Nou portal web de meteorologia de muntanya
Back
SHARE

Presentat l’equip skimo andorrà 2016-17