Presentades les normes d’esquí de muntanya a les àrees esquiables de les estacions andorranes

Presentades les normes d’esquí de muntanya a les àrees esquiables de les estacions andorranes

Ski Andorra, juntament amb la FAM (Federació Andorrana de Muntanyisme) ha presentat aquest dimarts al matí les normes d’esquí de muntanya a les àrees esquiables de les estacions d’esquí.
L’objectiu és donar a conèixer les normes que els esquiadors han de seguir, ja que la pràctica de l’esquí de muntanya a les àrees esquiables pot generar riscos i conflictes si no es practica d’una manera conscient, prudent i ordenada. L’acte ha estat presidit pel president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, pel president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, pel director de Vallnord – Ordino Arcalís, Xabier Ajona i pel director tècnic d’ENSISA, Enric Barbier.

skimo2
Els responsables i tècnics de les estacions han decidit treballar conjuntament en l’elaboració d’aquestes normes, que tenen com a objectiu la regulació de l’esquí de muntanya a les àrees esquiables. Aquesta normativa contempla unes normes bàsiques, així com uns horaris i zones dins les estacions. Viladomat ha dit que fa temps que es mantenen converses entre tots els implicats i que s’ha volgut posar en pràctica aquest any, com a prova pilot, per tal de veure la seva evolució i acceptació. I és que en aquest sentit, el president d’Ski Andorra ha reconegut que és un moment molt important perquè hi ha molts usuaris a les pistes. També Esteve ha explicat que amb les normes s’ha volgut anar més lluny i fer un pas més en la regulació de l’esquí de muntanya. A més, ha reconegut que Andorra està molt avançada en el tema, amb la creació dels circuits marcats a les estacions.

Els mapes de les rutes, comunicat i regulació estan disponibles clicant aquest enllaç.

Previous post
Tot a punt per la 3a Chicken Run a La Molina
Next post
Les Angles: neu i bicicletes aquest diumenge 26
Back
SHARE

Presentades les normes d’esquí de muntanya a les àrees esquiables de les estacions andorranes