Per fí, torna l’Olla de Núria 2021

Per fí, torna l’Olla de Núria 2021

Amb permís del bitxo groc, per fí, torna l’Olla de Núria! Les curses de l’Olla, organitzades per la Unió Excursionista de Vic ( Osona power), se celebraran a Vall de Núria aquest cap de setmana, 12 i 13 de juny, després d’una parada obligada l’any passat a causa de la pandèmia. Les curses donaran el tret de sortida a les Golden Trail World Series, amb la participació de gairebé un centenar d’atletes de renom internacional al món del trail running.

Fotassa amb la penya carenant l’Olla 😉

En aquesta edició, l’Olla Clàssica formarà part del Campionat de Catalunya Individual de Curses per Muntanya i l’Olla Vertical, del Campionat de Catalunya de Curses Verticals, ambdós campionats organitzats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Oberta a tots els públics, l’Olla de Núria permet a les persones participants escollir entre l’Olla Clàssica, l’Olla Vertical, la ReOlla, l’Olla Junior i l’Olleta.

La més emblemàtica de totes, l’Olla Clàssica, arriba a la XIV edició. Amb 21,5 quilòmetres, es caracteritza perquè el 72% del seu recorregut es fa per sobre dels 2.700 metres d’altitud i no es trepitja ni un metre d’asfalt. Enguany, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·laborarà amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per oferir la retransmissió en directe d’aquesta popular cursa a TV3 el diumenge 13 de juny.

Si, és pot patir, però sempre arriba la recompensa. ©Laia Pedrerol

L’Olla Vertical, nascuda l’any 2016, surt des del Santuari de Núria i fa el cim al punt més alt de la vall assegurant fortes emocions amb només 3,78 quilòmetres i gairebé 1.000 metres de desnivell positiu. La ReOlla permet satisfer aquells corredors que busquen un cap de setmana complert, intens i exigent, combinant l’Olla Vertical i l’Olla Clàssica.

Les joves promeses i la canalla també poden participar a l’Olla de Núria, amb curses com l’Olla Junior i l’Olleta. L’Olla Júnior, amb 12,5 quilòmetres, ascendeix el Puigmal i baixa vertiginosament des del Pic del Segre. L’Olleta, adreçada a infants i joves d’11 a 15 anys, ofereix als més petits la possibilitat de córrer la seva pròpia cursa de muntanya adaptada a les seves possibilitats.

Vall de Núria és una destinació òptima per a aquelles famílies que volen combinar l’esport d’alta muntanya i els entrenaments amb el lleure familiar i les vacances. Amb una àmplia oferta d’activitats lúdiques i d’entreteniment per a tota la família, permet als pares i mares entrenar gràcies al privilegiat terreny d’alta muntanya i, alhora, realitzar activitats en família.

Més informació de la cursa clicant aquí .

Previous post
El Balneari de Panticosa encara amb optimisme la temporada d'estiu
Next post
El Parc Astronòmic del Montsec estrena la pel·lícula 'Pirineus la nuit'
Back
SHARE

Per fí, torna l’Olla de Núria 2021