L’estiu a Boí Taüll, un paradís on els Pirineus toquen el cel

L’estiu a Boí Taüll, un paradís on els Pirineus toquen el cel

Mitjans d’agost i la calorada encara no ens la traíem de sobre. Ja ens estem acostumant a patir, fins i tot els nostres gurus de la méteo ens estan avisant que va per llarg, no debades ja fa uns anys amb uns mesos de setembre i octubre força calorosos. Així i tot avui us parlem de Boí Taüll i tota la seva vall (com diu el seu eslògan, on els Pirineus toquen el cel) que ens ofereix un espectacle de la natura ben a prop i sobretot amb unes temperatures civilitzades. Això ens permet de gaudir de les múltiples activitats per a tots els gustos i totes les edats durant tot el jorn i quan arriba la nit, sabem del cert que no passarem les nits del lloro, per què estarem ben fresquets.

La zona de la Vall disposa de nombrosos allotjaments de tota mena, ja siguin hotels, hostals, cases rurals, apartaments, etc… El Pla de l’Ermita, situat a dos quilòmetres de Taüll en direcció a l’estació d’esquí de Boí Taüll és un dels llocs clau, ja que disposa d’una àmplia oferta d’allotjaments, activitats per a la mainada, piscina, jocs d’esbarjo, pistes de mini tenis i activitats concretes per a cada edat. A més és un punt de sortida per a moltes rutes de senderisme.

El Pla de l’Ermita i al fons l’estació de Boí Taüll

 

Si seguim en sentit contrari a l’estació d’esquí, tal com dèiem abans, ens trobarem tot seguit, Taüll i poc després Boí. Pobles tranquils i amb art romànic arreu. Ja arribant a la vall, si girem a l’esquerra, ens trobarem els pobles d’Erill la Vall, Barruera i Durro fins a arribar a Pont de Suert. En canvi si anem a la dreta, ens endinsarem al Parc Natural d’Aigüestortes i Sant Maurici.

 

Les restes de les falles, des del Faro i al fons l’estació esquí.

De les activitats que s’ofereixen destaquem les rutes pel romànic, tallers de pesca sostenible,  rutes guiades per la Vall, visita al Jardí de les Herbes, i una de les més espectacular és el video maping.

Les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll (declarades patrimoni mundial per la UNESCO), una de les joies més importants del romànic català tenen una innovadora presentació a través d’un vídeo mapping que recrea els frescs originals dins l’absis major i el presbiteri de la nau central.

Per consultar horaris i trobar més propostes, aneu al web de la Vall de Boí on trobareu actualitzades totes les dades.

 

 

Previous post
Les propostes de Saint Lary per desconnectar i gaudir de l'estiu
Next post
Un lloc únic a tot el Pirineu, la Vall de Núria
Back
SHARE

L’estiu a Boí Taüll, un paradís on els Pirineus toquen el cel