Les promeses del freeride mundial ho peten a la segona etapa ELDORADO FREERIDE JUNIOR a Vallnord–Arcalís

Les promeses del freeride mundial ho peten a la segona etapa ELDORADO FREERIDE JUNIOR a Vallnord–Arcalís

 

Les potencials estrelles del freeride internacional dels propers anys han lluït la seva destresa aquest cap de setmana a Vallnord – Ordino Arcalís. Una seixantena de joves provinents d’arreu han participat a la segona etapa ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR FJT3*, prova de tres estrelles amb què han acumulat punts per al circuit mundial i que ha tingut lloc a les canals del Port del Rat.

edfj1
Pep Naudí en acció crèdit foto: Angel Enguita

Ordino Arcalís s’ha convertit novament aquest cap de setmana en l’escenari ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR, esdeveniment de referència en què es mesuren les promeses mundials del freeride. Una seixantena de participants arribats des de Argentina, Alemanya, Bulgària, França, Mèxic, Espanya, Suiza, Noruega i Nova Zelanda han cercat la seva plaça al circuit mundial a la prova de tres estrelles disputada al Port del Rat. L’espectacle va ser presenciat per alguns riders del Freeride World Tour com Loic Collomb-Patton, Jérémie Heitz, Anne-Flore Marxer i Mikaela Hollsten que no es van voler perdre el alt nivell dels JUNIOR.

La competició es va haver de avançar a dissabte dia 11 ja que el pronòstic meteorològic per diumenge dia 12 donava vents de mes 40Kh. i cel tapat amb algunes precipitacions. Per tant, en aquesta segona edició de ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR només s’ha pogut disputar la competició, ha quedat anul·lat el primer dia que s’imparteix el clínic de seguretat en muntanya i que es reprendrà a l’estació aragonesa de Cerler el proper cap de setmana.

photo(c) www.instagram.com/jsaragossa
Podi esquí femení foto(c) www.instagram.com/jsaragossa

Classificacions

En categoria d’esquí masculí, que ha comptat amb 44 participants, el rider més destacat ha estat el búlgar Simeon Pavlov. Han tancat el podi el francès Tom Gratadour i l’espanyol Axel Tukiainen, amb el segon i tercer lloc, respectivament. L’andorrà Joan Aracil ha estat dins del top ten aconseguint el 9è lloc de la classificació. En categoria d’esquí femení, l’espanyola Ruth Frutos s’ha imposat a les altres cinc contrincants. L’han seguit la francesa Caroline Dreier i la suïssa Emeline Meier. Per últim, en categoria snowboard masculí cal destacar la baixada del mexicà Liam Rivera, així com també la línia de l’andorrà Josep Maria Naudi, que li va donar la segona posició. El tercer millor lloc en aquesta modalitat ha estat per al neozelandès Finn Duffy.

Dos de dos

Transcorreguda la segona etapa del TOUR desprès de Baqueira Beret, la competició ha estat un èxit, tot destacant l’oportunitat de celebrar-la durant la mateixa setmana en què Vallnord-Ordino Arcalís és seu del Freeride World Tour. De fet, després que la darrera setmana s’inaugurés l’edició 2017 al domini, cal estar atent a les properes jornades: la meteorologia determinarà quin dia, al llarg d’aquesta setmana i fins dijous, tindrà lloc la segona prova de la copa del món. Aquesta competició substituirà l’esdeveniment inicialment previst a l’estació francesa de Chamonix, suspesa per motius de seguretat. Ara la gent de EDFJ posen rumb cap al nord per a celebrar el proper cap de setmana la tercera parada del circuit a l’estació aragonesa de Aramon Cerler amb categoria FJT1* 1 estrella.

Previous post
Esquís Head i.supershape Titan
Next post
Espot celebra els 50 anys i bat el rècord d'afluència dissabte amb més 2000 visitants
Back
SHARE

Les promeses del freeride mundial ho peten a la segona etapa ELDORADO FREERIDE JUNIOR a Vallnord–Arcalís