Les 3 claus per equipar-nos per a la muntanya a la primavera

Related

Confirmada la prova del Freeride World Tour a Baqueira Beret

Els millors riders del món arrenquen la temporada 2022...

Com serà el mes de gener?

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Quines són les destinacions d’esquí preferides aquesta temporada

La temporada d'esquí ha començat amb força i els...

Compartir

I, ara, què em poso? Els teixits tècnics tenen l’objectiu de mantenir el cos sec i a temperatura de confort, així com protegir-nos de la pluja, el fred i el vent. Si l’esport que practiquem és intensiu com el trail running, el mountain bike, l’escalada o l’alpinisme, la cosa es complica ja que el teixit ha de ser prou transpirable perquè pugui transportar a l’exterior l’excés d’humitat i calor sense sofocarnos ni amarar amb el propi suor per dins.

Jaqueta Dynafit Thermal PTC Power Grid

Power Dry o Power Grid? 

Són els teixits per samarretes tècniques o primeres capes de Polartec que estan en contacte amb la pell, basats en fibres de polièster i teixits en forma de quadrícula que acceleren el transport de la humitat de l’interior a l’exterior del teixit i per tant la seva assecat. La diferència entre el Power Dry i el Power Grid és que el segon és un 25% càlid i 25% més lleuger pel que és ideal per a entorns de muntanya que solen ser més freds. Tots dos els podem utilitzar com a primera capa per sota de la jaqueta.

Jaqueta Low Salewa Pedroc Alpha Polartec

Alpha

Desenvolupat pel Grup d’Operacions Especials de l’Exèrcit dels Estats Units, és l’únic teixit capaç de regular la temperatura a l’interior de la jaqueta independentment del temps i la intensitat de l’exercici físic i que reté la calor fins i tot amarat en el cas que es mulli. Pot usar-se com a segona sota de la jaqueta si fa fred o com a capa exterior. Es comprimeix fins a la mida del palmell de la mà i el pràctic és portar-lo posat o en qualsevol racó de la motxilla.

Jaqueta Millet White Neo Polartec Neoshell

Neoshell

És el teixit impermeable més transpirable del món. Això s’aconsegueix mitjançant un teixit micro porós amb membrana que bloqueja fins al 99,9% del vent però que deixa passar un imperceptible 0,1%, el que crea un intercanvi d’aire entre l’interior i l’exterior. Això evita que l’excés de calor i suor es condensi dins de la jaqueta i que ens convencem amb el nostre propi suor. El teixit és resistent a la pluja 10.000 mm de columna d’aigua el que vol dir que aguanta una pressió d’aigua equivalent al fet que si estigués submergit 10 metres sota l’aigua.

Teixits eco sostenibles i fàcils de mantenir: els teixits Polartec estan realitzats en un 80% amb fibres de polièster procedent d’ampolles de plàstic PET de 250cc, el que equival a unes 40 ampolles per jaqueta. A més, els seus estàndards de qualitat proporcionen una vida útil de 10 anys el que redueix la rotació de productes al mercat i contribueix a reduir l’impacte mediambiental, sent de nou reciclables al final del seu ús. Són de fàcil manteniment ja que poden rentar-se a mà o a màquina i sense suavitzants amb l’aigua a 30ºC com a màxim.