La previsió meteorològica pel cap de setmana 02-03 de FEBR

La previsió meteorològica pel cap de setmana 02-03 de FEBR

Bona tarda a tots i totes! Estem a les portes d’un cap de setmana marcat pel fred i la neu al Pirineu.

Comencem, ha explicar la previsió meteorològica que sembla que ve animada.

Després d’aquest front en què ha deixat diverses nevades a gran part del Pirineu ara arriba la cirereta del pastís! Ruixats, post frontals forca actius que tornaran a deixar neu al Pirineu!

 

Dissabte:

Després de les nevades del vespre de divendres ja a primera hora del matí tornar a nevar començant la nevada cap a la cara nord i a poc a poc aniran baixant cap a la cara sud però molt més tímidament a causa de l’aproximació d’una borrasca sobre França fent que el “jet stream” (un corrent de vent a 10 km d’altitud) sigui inexistent i al no tenir aquest corrent sobre els Pirineus la nevada no podrà saltar tant com les últimes vegades.

Això no implica que en superfície no tinguem vent! Ni de bon tros! A poc a poc el vent s’anirà incrementant i els cims pot arribar a ser fins i tot violent i amb rafegues de vent que poden superar els 110 km/h provocant el fenomen del “torb”, molta atenció! Mal dia per fer esquí de muntanya…

Aquestes serien les acumulacions de neu corresponents fins dissabte a les 17:00 UTC

Per cert a partir de demà ens entra una bossa d’aire molt freda i si sumem el fred i el vent la sensació tèrmica pot supera els -25°C a cotes altes del Pirineu, aquí podeu veure el mapa corresponent de demà a les 19:00 UTC

Diumenge:

Es començaran a obrir els núvols encara que els i costarà molt, ja no nevarà més encara que seguirà fent molt de vent i el fred seguirà sent intens a tot el Pirineu.

Tendència pels pròxims dies:

Temperatures cap amunt i visita de l’anticicló cap a casa nostra però amb algunes nevades a la cara nord del Pirineu poc important al llarg de la setmana.

Bon cap de setmana!

Projecte 4 estacions

esquí de muntanya Refugi de l'Illa (Grandvalira)
Previous post
Grandvalira referma la seva aposta per l'esquí de muntanya
Next post
Diari d'un rescat: crònica d'una allau
Back
SHARE

La previsió meteorològica pel cap de setmana 02-03 de FEBR