La Molina s’avança a la temporada d’estiu amb el Bike Park

Related

Un dia de Setmana Santa a Baqueira

En plena Setmana Santa, aprofito per seguir el meu...

Tavascan fa balanç a una de les millors temporades dels darrers anys

Tavascan fa balanç de la temporada 2021-22. Al llarg...

Baqueira Beret tanca la millor temporada de la seva història

El dilluns 18 d'abril l'estació d'esquí de la Vall...

Compartir

Aquest dissabte 9 de juny, La Molina iniciarà la temporada d’estiu amb l’All For One, una activitat dirigida als bikers
Amb 15 circuits de descens, un circuit de cross country i un wood park, La Molina Bike Park es converteix en tot un referent per als aficionats del descens, l’enduro, el BTT i l’MTB

La Molina donarà el tret de sortida a la nova temporada d’estiu, marcada especialment per l’ampli ventall de propostes outdoor que s’hi poden fer. De cara a la inauguració, l’estació posarà en marxa la segona edició de l’Opening day All For One, una jornada lúdica en què bikers de totes les edats i nivells seran els clars protagonistes.

Un dels principals objectius de La Molina, gestionada pel Grup FGC, és dinamitzar i fomentar el turisme a les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès durant tot l’any, amb una clara dinàmica per desestacionalitzar. En aquest sentit, doncs, es busca generar negoci tant a l’hivern com a l’estiu.

Entre les diverses opcions que es podran fer a l’estació aquest estiu, destaca La Molina Bike Park que, des de la temporada passada, compta amb una nova zona al Cap de Comella, la qual dóna més possibilitats amb els circuits del Moli, la Lina, el Bosc i l’All for One. Está obert de 10.00 h a 18.00 h, l’última pujada és a les 17.45 h.

Adrenalina sobre BTT
La Molina Bike Park és un paradís per recórrer sobre dues rodes. Ofereix circuits de descens, recorreguts de cross country i una zona freestyle i wood park.

A la cota 2400 m, a la sortida del Telecabina Alp 2500, o bé la cota superior del Telecadira de Cap de Comella s’inicien els 15 circuits de descens, amb gairebé 50 quilòmetres, aptes per a tots els nivells: baix, mitjà i alt.

Aquests itineraris estan especialment indicats per a bikers amb bicicletes de doble suspensió si bé els de nivell mig i alt és important que es porti una bicicleta específica de descens. Als circuits de nivell baix no es requereix un gran nivell de pilotatge, ja que s’han pensat per a ser aptes per a ciclistes sense gran experiència. Els traçats que uneixen la zona de la Tosa amb l’aparcament del Telecabina passen per indrets de gran bellesa paisatgística, com el Coll de Pal, el Llac de La Molina o els boscos de pi negre tan característics de la zona.

Bike Park
Els amants del pedal també tenen l’opció de descobrir el circuit de cross country, recorregut amb 11 quilòmetres que s’inicia a la zona del Telecabina.

El Bike Park, a més, compta amb una zona freestyle i wood park, situada a la part baixa, a prop de la zona de l’aparcament de Cap de Comella. Disposa de mòduls de diversa dificultat i s’estén en una àrea d’uns 300 metres de longitud. Els bikers hi troben mòduls artificials construïts amb fusta com peralts, passarel·les i salts a diferents altures, wallrides i una destacable àrea de dirt jump amb diferents línies de salt progressives segons el nivell de cada usuari.

Tota la informació sobre els circuits de La Molina Bike Park.

Per accedir al Bike Park, els usuaris ho poden fer a través del Telecabina La Molina, el punt de referència de les activitats d’estiu. A més, és la passejada ideal fins al refugi Niu de l’Àliga, la zona més alta de l’estació. Supera un desnivell de 700 metres i permet la visió panoràmica de la Cerdanya. L’horari d’obertura és de 10.00 a 18.00 h i l’útlima pujada és a les 17.30 h (si es vol baixar en Telecabina La Molina).

Lloguer de bicicletes
A La Molina també existeix la possibilitat de llogar tot el material imprescindible per a la pràctica del descens i la bicicleta de muntanya. A l’edifici de serveis es poden llogar els últims models de bicicletes i tot l’equip necessari de proteccions integrals per garantir la màxima seguretat als usuaris.
A més, el Centre d’Esport Adaptat (CEA) de l’estació disposa de bicicletes de muntanya adaptades per a persones amb alguna discapacitat. Més informació: cea@lamolina.cat.
Cal destacar que més enllà del Bike Park, aquest cap de setmana també estaran obert el Telecabina, el parc d’aventura als arbres, el tubbing, ruta de la fauna, els infables, trampoelàstic, llits elàstics, segways i hoover kart.