Grandvalira es prepara per acollir les finals de la Copa del Món d’esquí de velocitat

Grandvalira es prepara per acollir les finals de la Copa del Món d’esquí de velocitat

La pista Riberal de Grandvalira-Grau Roig serà l’escenari de la competició entre el 2 i el 4 d’abril.

Grandvalira acollirà, per tercera temporada consecutiva, les finals de la Copa del Món d’esquí de velocitat. Del 2 al 4 d’abril, la pista Riberal del sector Grau Roig rebrà els esquiadors més ràpids del panorama internacional i també es convertirà en l’escenari de la sempre especial cerimònia d’entrega dels Globus de Cristall que concedeix la Federació Internacional d’Esquí (FIS) als campions. Uns dies abans, el 29 de març, també es viurà la velocitat d’aquesta espectacular modalitat amb els Campionats d’Andorra.

esquí de velocitat
Britta Backlund i Simone Origone

L’italià i la sueca, líders i favorits per revalidar el títol, confirmen la seva presència en la darrera prova del calendari, juntament amb el representant andorrà, Marc Oliveras

Malgrat la situació d’alerta a tot el món amb motiu del coronavirus, la FIS ha enviat un comunicat a les seus de la Copa del Món per anunciar que la competició segueix endavant. Així doncs, la sueca Britta Backlund i l’italià Simone Origone, defensors d’un títol que van recollir l’any passat també a Grandvalira, han confirmat la seva presència en la darrera prova del calendari de la Copa del Món 2020.

També ha avançat que hi participarà el corredor andorrà Marc Oliveras, en el marc de la roda de premsa de presentació de les finals de Grandvalira que s’ha celebrat aquest matí a la seu de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).  L’acte ha comptat també amb la participació del president de la FAE, Josep Pintat; el director de màrqueting de Grandvalira, David Ledesma; i el director tècnic de la prova, Nadal Antor.

A més Josep Pintat ha recordat que es tracta de la novena edició de la prova andorrana, que va entrar en el màxim calendari de la Copa del Món d’esquí de velocitat l’any 2011. “Es tracta d’una prova que sempre ha tingut èxit a nivell organitzatiu, està consolidada i nosaltres oferirem tot el nostre recolzament de cara a futures edicions”.

Finalment David Ledesma ha fet èmfasi en què l’esquí de velocitat “és un dels esdeveniments més importants de la temporada i referma el compromís de Grandvalira amb les competicions esportives de primera línia internacional. Ens proporciona una dimensió mediàtica ideal per promocionar el nostre domini sota el segell d’estació de Copa del Món”.

El director de la cursa, Nadal Antor, apunta que amb les condicions actuals, “és factible” superar el rècord de velocitat de la pista andorrana, establert l’any 2017 per Philippe May en 199,56 km/h

Nadal Antor ha anticipat que la pista Riberal està a punt, a l’espera de col·locar la torre i la rampa, dues icones de la prova andorrana que tenen per objectiu proporcionar més velocitat als corredors. “Tenim molta neu i la pista està tancada perquè els esquiadors no arrosseguin la neu. Està en perfectes condicions i diria que en les condicions actuals, és factible superar el rècord de la prova”, de 199,56 km/h aconseguit pel suís Philippe May l’any 2017.

Per últim, Marc Oliveras, esquiador que competia en alpí i ara s’ha passat a l’esquí cross, repetirà com a representant andorrà. No participa a cap altra prova del calendari i no es marca cap objectiu: “Faig la prova per gaudir-la, el resultat no el miro gaire. L’any passat vaig arribar als 185 km/h en entrenaments i a 177 km/h en carrera, així que aquest any que les condicions de neu sembla que seran bones, intentaré superar els 190 km/h… Deu ser una sensació bastant agradable”.

esquí de velocitat
Conferència de premsa

Backlund i Origone, invictes

La Copa del Món d’esquí de velocitat va començar a Vars (França) el 31 de gener i s’han disputat 6 curses, de les 9 previstes. La sueca Britta Backlund i l’italià Simone Origone estan dominant amb mà de ferro. A falta de tres proves per a l’acabament de la competició, els dos esquiadors segueixen invictes, després de guanyar las sis primeres curses. El cap de setmana passat, a l’estació sueca d’Idre Fjäll, es van imposar en les dues proves disputades amb la participació de vint-i-cinc esquiadors en la categoria masculina i de nou en la femenina. Backlund i Origone lideren la general amb 600 punts i ho tenen tot de cara per revalidar el Globus de Cristall, però matemàticament no poden cantar victòria. Resten 300 punts en joc -100 per cursa guanyada- i han de rematar la feina.

Clasificació general Copa del Món d’esquí de velocitat (a falta de tres curses)

Categoría masculina

1 Simone Origone (Ita) 600 punts
2 Simon Billy (Fra) 440
3 Manuel Kramer (Aut) 330
4 Ivan Origone (Ita) 269
5 Jan Farrell (Gbr) 249

Categoría femenina

1 Britta Backlund (Sue) 600 punts
2 Valentina Greggio (Ita) 405
3 Lisa Hovland-Uden (Sue) 360
4 Celia Martinez (Fr) 300
5 Hanna Matslofva (Sue) 290

esquí de velocitat

ternua artileshell
Previous post
Latxa Artile: economia circular reutilitzant la llana d'ovella latxa com aïllant
FGC REDUEIX UN 72% LES EMISSIONS DE GASOS AMB EFECTE D’HIVERNACLE L’ANY 2019
Next post
FGC redueix un 72% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle l'any 2019
Back
SHARE

Grandvalira es prepara per acollir les finals de la Copa del Món d’esquí de velocitat