Font-Romeu Pyrénées2000 reuneix als 100 millors freestylers del món

Font-Romeu Pyrénées2000 reuneix als 100 millors freestylers del món

Avui ha començat la segona parada de la gira de la Copa del Món FIS amb les competicions masculines, les seguiran les femenines; i, dissabte que ve, les finals

L’Snowpark de La Calme de Font-Romeu Pyrénées 2000 al Pirineu francès acull, a partir d’avui, les primeres competicions de la Copa del Món de Freestyle, en la categoria de Slopestyle. Després dels entrenaments que van iniciar el passat 8 de gener, aquest dijous s’han celebrat les competicions masculines; i, demà divendres, les femenines.

L’estació de neu dels Pirineus Orientals acull per tercer any consecutiu la Copa del Món de Freestyle, en la disciplina de Slopestyle. La segona parada de la prestigiosa competició d’esports extrems brinda una oportunitat única per contemplar les acrobàcies dels millors freestylers del món.

La categoria del slopestyle

L’slopestyle és una disciplina esportiva d’hivern que es practica tant sobre una planxa de surf de neu com amb esquís. Es tracta de realitzar una successió de figures acrobàtiques i aèries sobre una pista de descens, especialment preparada per a això. Després de la celebració dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, el slopestyle s’ha convertit en una de les proves més populars i festives de les disciplines olímpiques.

Els esquís que s’utilitzen en el slopestyle són de doble espàtula, el que permet utilitzar el revers a manera de davanter. Els pendents consisteixen en una sèrie de mòduls realitzats a força de neu o metall. Aquestes protuberàncies serveixen com esglaons per als salts; les rampes permeten als atletes lliscar; mentre que en els obstacles poden realitzar diferents figures.

L’espectacle del freestyle ben a prop!

Calendari previst

  • Dijous, gener 10
  • De 9.00 h a 13.50 h. Qualificacions masculines.
  • Divendres, gener 11
  • De 9.30 h a 12.10 h. Qualificacions femenines.
  • Dissabte 12 gener
  • De 9.45 h a 10.30 h. Entrenaments femenins i masculins
  • De 10.45 h. a 12.30 h. Finals de la Copa del Món de Font-Romeu.
  • De 12.30 h a 13.00 h. Lliurament de premis de l’etapa oficial de la Copa del Món.

Sobre Font-Romeu

Amb 325 hores de sol a l’any i 500 canons de neu, Font-Romeu Pyrénées 2000 és una de les joies dels Pirineus francesos tant pel seu clima com per la qualitat de la neu. Un total de 111 quilòmetres de pistes; la seva espectacular i nou snowpark situat a la zona de Le Calme, a més de 2000 metres d’altitud, compta amb 170 metres de desnivell; ofereix múltiples modalitats de salt i amb totes les mesures de seguretat; i el major espai per a la pràctica de l’esquí nòrdic fan d’aquest domini esquiable un dels més moderns i atractius del massís pirinenc francès.
Al sud de França, al cor del parc natural dels Pirineus catalans i als 1900 metres d’altitud, es troba aquesta joia de la neu i la natura. A Font-Romeu Pyrénées 2000, les pistes es fonen en un gran entorn preservat, dominat per majúsculs espais panoràmics i vertiginosos desnivells en vessants nord. Amb un total de 463.799 dies d’esquí venuts durant la temporada 2015/2016, compta amb 43 pistes d’esquí alpí i un important equipament per satisfer totes les necessitats, des riders professionals a famílies i principiants. En aquest sentit compta amb 20 hectàrees d’espai lúdic infantil, una pista permanent de banyeres, nou estadi de biatló pirinenc i l’estadi d’eslàlom gegant amb homologació FIS i FFS.

Previous post
Les últimes nevades permeten obrir més de 100 km de pistes a Baqueira Beret
Next post
Aymar Navarro acaba de publicar a You Tube l'última edició de South Lines
Back
SHARE

Font-Romeu Pyrénées2000 reuneix als 100 millors freestylers del món