Entrevista a Toni Sanmartí: “Hem batut récords d’afluència aquestes festes a La Molina”

Entrevista a Toni Sanmartí: “Hem batut récords d’afluència aquestes festes a La Molina”

Entrevista que vam fer a Toni Sanmartí, director general de l’estació d’esquí de La Molina, pel programa “Anem de Neu” de Ràdio 4.

Aquesta temporada una de les estacions que ha començat millor l’activitat gràcies a la neu rebuda ha estat La Molina. Aquesta estació del Pirineu Català forma part del grup FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya). Compta amb una llarga història en el món de la neu al nostre país, i cada any la visiten milers d’esquiadors gràcies a la seva proximitat amb Barcelona i els bons accessos que hi tenim per arribar-hi amb tren.

Hem conversat amb el seu director, en Toni Sanmartí.

Primer de tot, com valores l’inici d’enguany?
Doncs podríem dir que excepcional, aquestes festes hem batut rècords de fa molts anys gràcies a tres motius principals. El primer la nevada abundant que vam tenir a cotes altes, la segona ha estat la inversió que hem fet en neu artificial, ja que ens ha permès obrir a cotes baixes, i obrir bé. I la tercera, la rebaixa de les tarifes que ha agradat a molta gent per engrescar a venir a esquiar, i la veritat és que som molt optimistes perquè hem fet una obertura com mai i preveiem que tindrem una temporada molt bona.

La Molina ha decidit entrar en competència directa amb les estacions de la Catalunya Nord, potser encara és molt aviat, però podeu valorar si la decisió ja ha reportat més vendes?
Doncs sí, tenim un baròmetre clar què és en la venda de forfets de temporada. Aquest forfet es ven per norma abans de començar la temporada i en relació amb altres anys hem crescut i a més amb un moderat augment de vendes. Per tant amb aquesta dada ja ens confirma que l’hem encertat. A més a més sempre tenim la percepció que rebem dia a dia del client i del nostre entorn, i es que tothom ho ha rebut amb satisfacció, no en va quan veus famílies que es poden estalviar uns diners, això fa que funcioni el boca-orella a discreció més que qualsevol altra comunicació.

Quines novetats d’aquesta temporada vols remarcar?
El primer i més important, ja que ens hi vàrem dedicar part de l’any passat i aquest estiu, ha estat la baixada de tarifes, on veiem que el que valora més la gent és aquests canvis tarifaris per edats, ja que l’any passat un nen de 14 anys ja li dèiem que era adult i en canvi avui en dia amb 17 anys és infant i a 25 és adult, és a dir entre 17 i 25 és junior fet que es nota molt a la butxaca del client, amb un retorn immediat, és a dir, ens hem adonat que aquests dies està venint molta més gent jove, què és el nostre futur, fet que ens fa estar molt satisfets.

La Molina sempre ha estat pionera amb l’esquí de competició, quines activitats d’aquesta disciplina voldries destacar d’enguany?
Destaquem dues que són molt importants. Del 16 al 21 de gener fem la Copa del Món Ipc d’Snowboard i del 13 al 16 de març fem la Copa del Món de Snowboard FIS als Alabaus amb la presència del campió del món espanyol Lucas Eguibar, que això ens fa estar més que motivats per donar ple suport a ell i la federació espanyola.

vistas-general
Molt ambient aquestes festes de Nadal a La Molina

Enguany hem vist com el forfet conjunt d’Alp2500 que formen part LM i Masella ha trigat molt més del normal, quin han estat els motius? es poden tornar a repetir l’any vinent?
Teniu raó, haig de dir que ambdues parts estem treballant ara mateix per arribar a un acord que amb més vigència que un any com fins ara. Cal tenir present que en part és comprensible , ja que per una banda tenim una empresa que és privada i per l’altre una pública i entenem que cadascuna ha de defensar els seus interessos de el seu compte d’explotació i això acaba portant , que entris en punts, no tant de discussió, si no més aviat de negociació i això fa que tot plegat s’allargui. Però insisteixo que estem assumint el compromís que ambdues estacions de tancar acords més llargs ,de tres o cinc anys per exemple i que faciliti les gestions al client final. Tenim clar que cal aconseguir un win to win, perquè està clar que amb aquest producte guanyem les dues estacions implicades.

A la nostra secció de l’Agenda del cap de setmana, ja hi hem fet esment: 67 edicions del descens infantil l’1 de gener…. una passada no?
Estem molt satisfets, perquè cal tenir present que aquesta cursa és la més antiga d’Europa, des de l’any 1950 quan es va començar no existia cap competició d’aquest nivell en cap estació europea. Per tant nosaltres apostem molt fort, enteneu que el dia abans és Cap d’any, ja m’enteneu, la gent va a dormir tard i el dia 1 de gener qualsevol es lleva d’hora per anar a una competició, i malgrat això cada any rebem més afluència de gent. Penseu que la cursa està adreçada a la mainada de 0 a 6 anys, a la Pista Llarga que és amb una pista mítica amb una suau pendent hi he vist pares que baixant il·lusionats el seu fill amb la maxicosi! és per veure-ho!, en definitiva, ens fan sentir molt orgullosos i mirem de cuidar-los al màxim per son futurs esquiadors i clients que tindrem, s’han de cuidar!

Entrevista emesa el 30 desembre 2016 al espai Anem de Neu al magazín Anem de tarda a Ràdio4 amb Goyo Prados.

Previous post
Esquí adaptat: lliscant amb llibertat i seguretat
Next post
Grandvalira rep més de 15 cm de neu nova
Back
SHARE

Entrevista a Toni Sanmartí: “Hem batut récords d’afluència aquestes festes a La Molina”