ELDORADO FREERIDE Experience ho peta a Boí Taull

ELDORADO FREERIDE Experience ho peta a Boí Taull

El FREERIDE als Pirineus segueix bategant després de la nova proposta d’ELDORADO FREERIDE a Boí Taüll

Quan el futur del FREERIDE semblava tocat de mort als Pirineus un grup de 27 joves han pogut gaudir de dues jornades autèntiques de neu i muntanya, que permet seguir creient en el relleu dels riders que ara estan competint en el circ del FWT o el FWQ.

Coincidint amb la vintidosena edició d’ELDORADO FREERIDE, el pioner d’aquesta espectacular modalitat als Pirineus, la direcció d’EDF va decidir reinventar la prova i convertir-la en un cap de setmana d’experiència de FREERIDE a Boí Taüll. Un total de 27 joves d’entre 11 i 16 anys provinents, principalment, d’Andorra, la Vall d’Aran i Candanchú, han gaudit de dues jornades de formació tant a nivell de seguretat com de competició.

L’essència del FREERIDE més pur s’ha mantingut aquest cap de setmana a Boí Taüll amb tallers d’autorescat, estat de la neu i molt més coneixement bàsic a muntanya, que són eines clau a l’hora de practicar el FREERIDE. El moment més esperat per tots ha estat la competició que s’ha repartit en tres categories: noies esquí i nois U16 i U14, i malgrat que l’esperit no era competitiu tots els riders han donat el millor de si mateixos. El més ben valorat pels jutges ha estat Luis del Olmo, que s’ha imposat a la resta de riders tot i ser U14. Àlex Mortés ha estat el millor entre els més grans i Maria Castellví ha guanyat en noies.

La nova aposta d’ELDORADO FREERIDE ha estat aplaudida per clubs, famílies i riders que han descobert una nova manera de formar-se i aprendre a muntanya. L’estació de Boí Taüll ha mantingut el seu suport al FREERIDE facilitant tot el necessari a l’organització per al correcte desenvolupament de totes les activitats, ha expressat la seva satisfacció per aquest cap de setmana i ha mostrat la seva total predisposició per repetir en els propers anys .

Olivia Morlot, Cambre d'Aze
Previous post
Entrevista a l'Olivia Morlot, comercial i relacions públiques de Cambre d'Aze
ceres ecològuiques nzero
Next post
NZERO: ceres ecològiques per a l'esquí o l'snowboard
Back
SHARE

ELDORADO FREERIDE Experience ho peta a Boí Taull