Baquèira, balanç Puríssima: Quasi 45.000 esquiadors

Baquèira, balanç Puríssima: Quasi 45.000 esquiadors

La setmana del megapont de la Puríssima a Baquèira ha suposat una afluència propera als 45.000 esquiadors entre el 3 i el 11 de desembre. L’intens treball de preparació de pistes ha permès tenir obertes les tres àrees de Baqueira, Beret i Bonaigua sumant fins als 81 km de traçats oberts.
Els tècnics de l’estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu han treballat a fons durant l’últim mes perquè la setmana dels ponts de desembre els esquiadors i snowboarders poguessin gaudir al màxim d’aquest inici de temporada.
Sens dubte, la bona meteorologia ha permès jornades d’esquí en condicions molt fàcils de visibilitat i relleu mentre es treballava per tenir el màxim de pistes i remuntadors oberts. Aquest fet ha evitat cues i ha garantit els tres sectors en funcionament amb els esquiadors repartits per l’estació.
Fins 45.000 esquiadors han lliscat per les pistes de Baqueira Beret entre el dissabte 3 i el diumenge 11 de desembre. El dia amb més afluència va ser el divendres 9 de desembre amb més de 7.500 esquiadors. Els gruixos de neu s’han mantingut durant tota la setmana entre els 5 i els 25 cm.
Si bé la setmana d’obertura de l’estació a partir del 26 de novembre l’estació va comptar amb 20 km de pistes obertes, per al següent cap de setmana (el primer del pont) es va passar a 55 km i els dies amb més pistes obertes van ser els de la segona part d’aquesta llarga setmana de vacances amb fins a 81 km traçats i abalisats. Per donar accés a les pistes han funcionat 24 remuntadors.

baqueira1
La pista Cara Nord i de fons el mar de muntanyes

Nova Borda Lobato i Deli Baqueira, en marxa
La tradicional Borda Lobato, situada al costat del pàrquing de 1500, ha estrenat la seva reforma aquesta setmana amb l’ampliació del seu horari d’obertura -migdia, après-ski i sopars-. La seva oferta gastronòmica està centrada en les graellades i la cuina aranesa. També s’ha inaugurat Deli Baqueira, amb productes gourmet a la plaça Fòrum en 1500. Una zona que millora el seu ambient sumant aquests dos locals als estrenats l’any passat amb el WineBar by Vinya Pomal i el Drinkery de l’Hotel Montarto.
La restauració de l’estació ha funcionat tota la setmana amb restaurants oberts a Bonaigua amb el Refugi Sant Miquel i la cafeteria Bonaigua; a Baqueira el restaurant 5J Grill, la cafeteria i self service Bosc, el bar 1.800. En Orri, el Moët Winter Lounge i el Pàrrec Orri. Finalment, a Beret el Self-Service, bar Er Audeth i el nou Audi Quattro Bar.
Agenda d’esdeveniments per a la setmana post-megapont 
17/12/2016
Salomon Quest Challenge – Marató TV3
Cursa popular dissenyada per gaudir en família o amb amics i solidària amb la marató de TV3.
Stadium de Beret
Inscripcions i més informació:
www.salomonquestchallenge.com

 

Previous post
Grup FGC, balanç Puríssima: Més de 54.000 esquiadors
Next post
Masella, balanç Puríssima: més de 41.000 esquiadors
Back
SHARE

Baquèira, balanç Puríssima: Quasi 45.000 esquiadors