3,2,1… DROPIN! Boí Taüll dóna el tret de sortida a El Dorado Freeride Junior

3,2,1… DROPIN! Boí Taüll dóna el tret de sortida a El Dorado Freeride Junior

El circuit de referència de freeride del Pirineu s’estrena aquest cap de setmana a Boí Taüll amb l’objectiu de formar i promocionar els freeriders més joves

Fa uns dies tots miràvem al cel esperant que arribéssin les nevades. I si algú ho feia especialment, eren els organitzadors i riders de El Dorado Freeride Junior. Ara ja podem dir que les condicions del terreny estaran en unes condicions molt favorables per la pràctica d’aquesta disciplina tan espectacular que guanya seguidors any rere any.

Amb el pas del temps, aquesta prova s’ha convertit amb la millor escola pels joves freeriders del Pirineu que enguany celebra la seva 21ena edició. Recordem que El Dorado Freeride Junior no només valora les habilitats dels riders per escollir la línia de baixada, sinó que fa molt èmfasi en els coneixements que han de tenir els participants per la pràctica d’aquesta disciplina amb seguretat. Al llarg del cap de setmana es realitzen tallers perquè tothom conegui com fer un bon ús d’eines com el DVA, la pala i la sonda.

Boí Taüll es converteix en la capital del freeride

A Boí Taüll ja es respira l’ambient del millor freeride. El dia d’avui l’estació presenta gruixos que van des dels 130 als 145 cms, tot i que en les properes jornades les acumulacions de neu podrien créixer. El Pla de l’Ermita serà el centre neuràlgic d’El Dorado Freeride Junior,  però tota l’atenció se centrarà en el sector de Llevata que acollirà la competició.

Les joves promeses posaran a prova els seus coneixements i habilitats a la pala de Llevata, amb orientació oest, ubicada a 2.556 metres d’altitud. És aquí on els riders sentiran el famós 3, 2, 1 DROPIN! al que estem acostumats tots els que seguim el FWT. La pala escollida per aquesta ocasió presenta uns pendents d’entre el 35 i 45% i un total de 306 metres de vertical drop, l’espectacle a Boí Taüll està assegurat com ja va quedar clar la temporada passada.

Bruno de la Barrera agafa el relleu de Raúl Díez com a director tècnic

Aquest any El Dorado Freeride Junior té novetats en el que respecte a la direcció tècnica. Raúl Díez, que va entrar a formar part de la família de la prova l’any 2010 i que era director tècnic des de 2011, cedeix el lloc a Bruno de la Barrera, que afronta amb molta il·lusió aquest nou repte.

Bruno de la Barrera és un vell conegut del freeride, ja que forma part de la generació de riders com David Pujol, Israel Planas, Javi Guimont, Lluc Navarro i Konrad Lindner entre altres, que van destacar durant els anys 90 i principis del 2000. De la Barrera va participar també en El Dorado Freeride, per la qual sap el que és competir en una prova d’aquestes característiques. El rider de Rossignol, establert a Les Teses Altes (Jaca), exerceix de monitor al llarg de la temporada d’hivern en diverses estacions d’esquí del Pirineu i durant la resta de l’any regenta una casa rural en la mateixa població. Bruno de la Barrera ha estat jutge de ELDORADO FREERIDE entre 2014 i 2017, a més de jutge de cambra en el FREERIDE WORLD TOUR 2015.

Programa de El Dorado Freeride Junior a Boí Taüll

DIVENDRES 1 de febrer (PLA DE L’ERMITA)
19:00h: Benvinguda als participants, checking
19:30h: Presentació de la competició
• Vídeo presentació: Boí Taüll, BUFF, Marmot, Head, iSKI APP
• Benvinguda, Martí Rafel Director General Nozar Hotels & Resorts
•Benvinguda, Joan Masferrer director EDF
• Director Tècnic, Bruno de la Barrera, reglament i cara de la muntanya
20:00h. Repartiment de dorsals
20:45h: Sopa

DISSABTE 2 de febrer, (waiting period)
08:30h: Esmorzar dels Riders, PLA DE VAQUES / cota 2.020mt
10:00h: Control de ARVA
10:30h: Revisió de la cara de la muntanya de la competició
11:00h: Sessió d’esquí – photo & vídeo
14.30H: Final de la jornada

DIUMENGE 3 de febrer, Final
08:30h: Esmorzar dels Riders, PLA DE VAQUES / cota 2.020mt
09:00h: Revisió de la cara de la muntanya de la competició
09:30h: Ascens dels participants fins al cim, Control de ARVA
10:00h: Inici de la competició FJT2*
14:00h: Barbacoa i lliurament de premis

NOTA: La competició se celebrarà el millor dia segons ens marqui la meteorologia.

Més info: El Dorado Freeride Junior

MAI N’HI HA PROU DE MUNTANYA (I DE FORMACIÓ)
Previous post
Mai n'hi ha prou de muntanya (i de formació)
esquí de muntanya Refugi de l'Illa (Grandvalira)
Next post
Grandvalira referma la seva aposta per l'esquí de muntanya
Back
SHARE

3,2,1… DROPIN! Boí Taüll dóna el tret de sortida a El Dorado Freeride Junior