Baqueira Beret acull el Campionat d’Espanya d’esquí de fons de tècnica lliure i relleus

El proper cap de setmana del 25 i 26 de març, l’estació aranesa de Baqueira Beret serà la seu dels Campionats d’Espanya d’esquí de fons, esdeveniment que també comptarà per a la final del circuit de Copa Espanya de fons i pel que s’han registrat més de 250 inscripcions.

Després de la reeixida Marxa Beret del mes de febrer, l’esquí de fons torna al més alt nivell a la Val d’Aran. Les proves dels Campionats d’Espanya es disputaran al Pla de Beret i s’han registrat més de 250 inscripcions a repartir entre la modalitat lliure i en relleus. A més, destaca la presència de l’equip nacional RFEDI d’aquesta disciplina, format per Imanol Rojo, l’aranesa Lydia Iglesias i Martí Vigo.

L’estació de Baqueira Beret, juntament amb la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) organitzen els Campionats d’Espanya d’esquí de fons el proper cap de setmana del 25 i 26 de març. Aquests campionats seran valedors per a la Copa Espanya en la que serà l’última prova puntuable i on es decidiran els nous campions del circuit.

Els Campionats es disputaran al Pla de Beret i, tots dos dies, la sortida i l’arribada estaran situades al costat de la pista Dera Reina. El traçat serà tècnic i està previst l’ascens per la zona de Ta Beret, així que serà un circuit amb desnivell i exigent.

El dissabte 25 de març es disputaran els Campionats d’Espanya FIS d’esquí de fons amb les proves de Tècnica Lliure de 10 i 5 quilòmetres per a les categories Màster, Sènior, U20 i U18 per a homes i dones. La categoria U16 competirà als 7,5 i 5 quilòmetres. Els U14 ho faran amb els 5 i 2,5 quilòmetres i els U12 a 2,5 quilòmetres. En total hi participaran 129 fondistes.

El diumenge 26 de març, es disputaran els relleus (3 esportistes). Per a les categories absolutes i U16, la prova serà mixta i es disputarà de la següent manera: el primer home ho farà en estil clàssic, la segona dona ho farà en estil lliure i acabarà el tercer home en estil lliure. Hi haurà un total de 126 fondistes participants.

Previous post
Les Angles: neu i bicicletes aquest diumenge 26
Next post
El 2 d'abril tanquen la temporada d'esquí alpí a Tavascan
Back
SHARE

Baqueira Beret acull el Campionat d’Espanya d’esquí de fons de tècnica lliure i relleus