Baqueira Beret seu de la final de l’esquí de fons continental FIS de més alt nivell amb l’OPA Cup

L’estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu serà l’escenari de les finals de l’OPA Cup de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), cita esportiva que acull per primera vegada en la seva història del 16 al 18 de març, en la qual es decidiran els guanyadors de la copa d’Europa esquí de fons.

Del 16 al 18 de març, l’estació de Baqueira Beret serà escenari de les finals de l’OPA Cup (també conegudes com Alpen Cup), que enguany comptaran amb més de 150 corredors de l’elit europea de l’esquí de fons.

Al llarg de les 3 jornades es disputaran diferents disciplines: El primer dia començarà amb un Sprint d’1 km amb distàncies d’entre 1,4 i 1,6 km segons categories. El dia 17 seguirà l’esdeveniment amb un mass start (sortida en massa) en la competició de Distància, on les categories superiors competiran en 15 km els homes i 10 km les dones i en júnior seran 10 km per als homes i 5 per a les dones .

El dia 18 es disputarà l’última competició en “pursuit” (persecució). En aquesta emocionant modalitat les sortides dels competidors s’escalonen d’acord al seu temps, el guanyador de l’esprint surt primer, el segon segueix al líder, i així successivament. En aquesta cursa guanya l’esquiador que creui abans la línia de meta. Els punts valdran el doble, de manera que el vencedor d’aquesta prova es portarà el trofeu OPA Cup d’aquest any.La participació prevista per aquest tour ronda entre 150 i 160 esquiadors. A més, s’han de sumar a la comitiva els equips tècnics, fisioterapeutes, skiman i altres serveis que poden arribar a congregar fins a 400 persones en l’esdeveniment.

Espanya presenta clares possibilitats de bons resultats per a aquesta carrera. Imanol Rojo, que té previst participar i és integrant de l’equip d’esquí de fons de la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), és exemple d’això, ja que ha aconseguit diversos top 15 en OPA Cup d’altres temporades. També competiran Lydia Iglesias i Martí Vigo, que formen part de l’equip RFEDI. Finalment, s’està estudiant la participació de més espanyols que formen part del Grup de Seguiment de RFEDI o bé de Centres de Tecnificació (CETDI).

Previous post
Grandvalira consolida la seva oferta gastronòmica de qualitat
Next post
Les finals de la Copa d’Europa comencen avui amb el descens femení a El Tarter
Back
SHARE

Baqueira Beret seu de la final de l’esquí de fons continental FIS de més alt nivell amb l’OPA Cup