El futur de Grandvalira en perill

La notícia va saltar ahir quan l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, va demanar durant el consell d’administració de Nevasa celebrat ahir que s’activés el procés de liquidació d’aquesta societat. Si aquesta petició acaba produint-se significarà el final de Grandvalira.

El procés que s’obre a partir d’ara és que en trenta dies s’han d’haver nomenat els liquidadors que han de resoldre Nevasa (societat formada per Ensisa i Saetde). Viladomat va executar el dret de Saetde, com a titular del 50% de Nevasa, al iniciar el procés de liquidació.
En conèixer la informació, hi ha van haver opinions sobretot del Partit Socialdemòcrata (PS) al Comú d’Encamp on feien notoria el desencís per la situació a què s’ha arribat perquè “dinamitarà la marca Grandvalira” que ha costat tants anys i recursos construir. Segons el PS el gran responsable és Demòcrates per Andorra (DA), que ha impulsat un projecte, com és la plataforma esquiable a la pista de l’Avet de Soldeu, “pensat per tensar la corda”.

Grandvalira

A això s’hi afegeix l’abandonament del nucli del Pas de la Casa, en el qual no s’ha fet cap inversió, van dir, en comparació amb Canillo. Així, van apuntar que “ el projecte de la plataforma esquiable ha estat la gota que ha fet vessar el got”  a més d’assenyalar les dificultats per trobar arguments que permetin considerar el projecte d’interès nacional.

Viladomat ja havia presentat un recurs administratiu contra la decisió del Govern andorrà de declarar projecte d’interès nacional la plataforma esquiable que es construirà al final de la pista de l’Avet. Segons Viladomat, la declaració d’interès nacional no està justificada en aquest cas, tenint en compte que la llei del sòl no recull els equipaments esportius entre els que poden entrar dins d’aquesta consideració.

Font: Diari Bondia.ad

 

Previous post
La Molina inicia la temporada d’estiu amb preus més competitius
Next post
La segona edició dels festivals de senderisme dels Pirineus en marxa
Back
SHARE

El futur de Grandvalira en perill