Balanç positiu de Masella pel Curs Internacional de socorrisme, seguretat a muntanya

Un any més l’estació d’esquí de Masella ha celebrat la 17a edició del Curs Internacional de socorrisme,seguretat i medicina d’urgències a la muntanya.

El Curs s’ha dut a terme els dies 6 i 7 d’abril de 2017 a Masella. La presentació del curs es va fer la vigília, a l’Hospital de la Cerdanya. El curs va dirigit a tots aquells que tenen una relació professional amb l’emergència sanitària i el rescat a la muntanya. Els cursos són eminentment pràctics i compten amb l’aprovació de la Comissió Internacional de Socors Alpines (CISA / IKAR), de les comissions mèdiques de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA) i de la Societat Internacional de Medicina de Muntanya (ISMM).

La formació l’imparteixen diferents especialistes en la matèria que provenen de diferents països. A més de l’organització i dels docents del curs vinculats, en bona part, a l’Hospital de la Cerdanya i els cossos de seguretat d’emergències de França, Andorra i Espanya aquest any han fet conferències el Sr. Francesc Mauri (Meteoròleg de TV3), M.D Oliver Reisten (Director de l’Escola de Rescat d’Air Zermatt) i Mr. Abhishek Das (India Mountain Federation) i Mr. Tapas Pal (India Mountain Federation).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Els tallers realitzats han estat:

Tallers de seguretat a la muntanya hivernal

Taller teòric i pràctic de rescat en allaus: Rescat amb gossos d’allaus, tècniques de cerca amb RECCO i ARVA, tècniques de sondatge i de palejar, tractament de la víctima, tècniques d’autodetenció, ancoratges, descens d’una llitera, ràppel amb esquís, tallers d’hipotèrmia, congelacions, demostració de rescat en el telecadira, etc.

Han participat un total de 70 persones, dels quals 40 eren cursetistes. Entre els cursetistes n’hi havia de provinents d’Andorra, Espanya i França. I en aquesta edició del curs, a més, n’hi hagut de provinents de la Índia i de Groenlàndia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Previous post
Laia Castellarnau i Dylan Braillard s’imposen en la JAM Extreme a Ordino Arcalís
Next post
Les estacions d’esquí nòrdic catalanes encaren amb optimisme la setmana Santa
Back
SHARE

Balanç positiu de Masella pel Curs Internacional de socorrisme, seguretat a muntanya